Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Commission για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Η επίσημη ανακοίνωση

H Commission για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Η επίσημη ανακοίνωση
«Το ανώτατο όριο έχει οριστεί σε μέγιστη τιμή 60 δολαρίων το βαρέλι για το αργό πετρέλαιο και είναι προσαρμόσιμο στο μέλλον προκειμένου να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις της αγοράς», αναφέρει η Commission
Οι χώρες των G7, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Αυστραλία συμφώνησαν να θέσουν περιορισμούς στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι από τις 5 Δεκεμβρίου, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της το Σάββατο (3/12/2022).
«Ο διεθνής συνασπισμός ανώτατων ορίων τιμών ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του για την εφαρμογή ανώτατου ορίου τιμής πετρελαίου στο ρωσικό αργό πετρέλαιο.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ στο Συμβούλιο ενέκριναν επίσης παράλληλα την εφαρμογή του εντός της ΕΕ.
Το ανώτατο όριο έχει οριστεί σε μέγιστη τιμή 60 δολαρίων το βαρέλι για το αργό πετρέλαιο και είναι προσαρμόσιμο στο μέλλον προκειμένου να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις της αγοράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Το ανώτατο όριο τιμών προβλέπει επίσης μια ομαλή μετάβαση - δεν θα ισχύει για το πετρέλαιο που αγοράζεται πάνω από το ανώτατο όριο τιμής, το οποίο φορτώνεται σε πλοία πριν από τις 5 Δεκεμβρίου και εκφορτώνεται πριν από τις 19 Ιανουαρίου 2023», πρόσθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ενώ η απαγόρευση της ΕΕ για τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου δια θαλάσσης παραμένει πλήρως σε ισχύ, το ανώτατο όριο τιμών θα επιτρέψει στους ευρωπαίους φορείς να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι η τιμή του παραμένει αυστηρά κάτω από το ανώτατο όριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης