Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακός μύλος: Για ποιο λόγο η Γερμανία αυξάνει αναπάντεχα τη φορολογία στην ηλιακή και αιολική ενέργεια

Ενεργειακός μύλος: Για ποιο λόγο η Γερμανία αυξάνει αναπάντεχα τη φορολογία στην  ηλιακή και αιολική ενέργεια
Η Γερμανία ετοιμάζεται να επιβάλει ανώτατο όριο 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα κέρδη των αιολικών και ηλιακών γεννητριών
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία ετοιμάζεται να φορολογήσει την πράσινη ενέργεια στην οποία ομνύουν υποκριτικά πολιτικοί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
Ετοιμάζεται να επιβάλει ανώτατο όριο 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα κέρδη των αιολικών και ηλιακών γεννητριών, σύμφωνα με το ReNews.
Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να «διεκδικήσει» ορισμένα από τα κέρδη που ανήκουν σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να «χρηματοδοτήσει ένα πακέτο βοήθειας καταναλωτών ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ» που πιθανότατα δεν θα της ήταν απαραίτητο εάν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας ήταν ανεξάρτητο.
Αντίθετα, η χώρα - η οποία βασίζεται στη Ρωσία για ενέργεια και έχει παρακάμψει τα περισσότερα σχέδια πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για το άμεσο μέλλον - προφανώς ελπίζει να τονώσει την προσφορά περιορίζοντας τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών και εκείνων που έχουν εξουσία εταιρειών «πράσινων» μέσων.

Μέτρο με μεγάλη χρονική διάρκεια

Ο νέος νόμος «προγραμματίζεται να περάσει από την άνω βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου στις 16 Δεκεμβρίου και να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει το δημοσίευμα.
Θα ισχύει για 10 μήνες και θα ανανεωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022.
«Η Γερμανία προσχωρεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών που προετοιμάζονται να ορίσουν τα δικά τους εθνικά ανώτατα όρια στα κέρδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πέφτουν κάτω από το προτεινόμενο τέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των 180 ευρώ/MWh», έγραψε το ReNews.
Ενώ τα μέτρα προορίζονται να διαρκέσουν μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2023, το δημοσίευμα σημειώνει ότι «θα μπορούσαν» να παραταθούν μέχρι το τέλος του 2024 - το οποίο, όπως γνωρίζουμε καλά, για το οποίο μιλά η κυβέρνηση «πιθανότατα θα παραταθεί επ' αόριστον και θα αυξηθεί ετησίως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης