Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποιούς περιορισμούς σε έργα ΑΠΕ θέτει Περβαλλοντική Μελέτη για Ν. Αιγαίο - Κυκλάδες

tags :
Ποιούς περιορισμούς σε έργα ΑΠΕ θέτει Περβαλλοντική Μελέτη για Ν. Αιγαίο - Κυκλάδες
Στις περιοχές όπου επιτρέπεται η εγκατάστασή επενδύσεων ΑΠΕ, η επιλογή των έργων θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη μελέτες φέρουσας ικανότητας
Σοβαρούς περιορισμούς στη χωροθέτηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου προτείνει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, η οποία ετέθη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Δεκεμβρίου. Η μελέτη θέτει οριζόντιους αποκλεισμούς σε ειδικές ζώνες ενώ προσδιορίζει αυστηρές προδιαγραφές για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στις υπόλοιπες ζώνες.
Μάλιστα στις περιοχές όπου επιτρέπεται η εγκατάστασή επενδύσεων ΑΠΕ, η επιλογή των έργων θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη μελέτες φέρουσας ικανότητας, οι οποίες θα πρέπει να περιγράφουν τις τοπικές ανάγκες για ενεργειακή αυτάρκεια. Ουσιαστικά, τα έργα που θα επιτρέπονται θα είναι τέτοιας κλίμακας ώστε να καλύπτουν το τοπικό ηλεκτρικό σύστημα. Γενικότερα, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν επιτρέπει έργα ΑΠΕ στις Ζώνες Απόλυτης Προστασίας της Φύσης και Προστασίας της Φύσης. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης