Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Ενισχύσεις 8,4 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος

Γαλλία: Ενισχύσεις 8,4 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος
Στα μέτρα περιλαμβάνεται η μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου και ειδικός μηχανισμός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Γαλλία θα δαπανήσει 8,4 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τις εταιρείες να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και να τις βοηθήσει να ανταγωνιστούν με τις γερμανικές επιχειρήσεις, δήλωσε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Η Γαλλία θα μειώσει έναν ειδικό φόρο στην ηλεκτρική ενέργεια στο ελάχιστο επιτρεπόμενο από τους κανόνες της ΕΕ και θα επιτρέψει στις εταιρείες να αξιοποιήσουν έναν ειδικό μηχανισμό για να λαμβάνουν φθηνή ενέργεια που προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια.
Οι μικρές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης από τα ανώτατα όρια τιμών ενέργειας που ισχύουν ήδη για τα νοικοκυριά.
«Οι γαλλικές εταιρείες θα προστατευθούν εξίσου καλά με τις γερμανικές εταιρείες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire στο ραδιόφωνο France Inter.
«Θα διασφαλίσουμε επίσης ότι οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ ισχύουν για όλες τις εταιρείες, είτε είναι ιταλικές, ισπανικές, γαλλικές ή γερμανικές», είπε.
Νωρίτερα φέτος, η Γερμανία διέθεσε 200 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις υψηλές τιμές της ενέργειας, προκαλώντας επικρίσεις από άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες φοβούνταν τη στρέβλωση των ισότιμων όρων ανταγωνισμού στην ΕΕ.
Το πακέτο των 8,4 δισ. ευρώ που παρουσίασε η Γαλλία το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 είναι το κόστος για το 2022 και το 2023 μαζί, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
Η Γαλλία έχει ήδη διαθέσει 45 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης