Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπερέσοδα: Στο 100% η έκτακτη εισφορά - Αναμένονται αλλαγές στην υψηλή τάση - Οι αντιδράσεις της αγοράς

Υπερέσοδα: Στο 100% η έκτακτη εισφορά - Αναμένονται αλλαγές στην υψηλή τάση - Οι αντιδράσεις της αγοράς

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς το εύλογο κέρδος δεν μπορεί παρά να προσδιοριστεί σε ευρώ/MWh και όχι ως ποσοστό - Στα 400 εκατ αναμένεται η "πρώτη δόση"

Στάση αναμονής τηρούν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας εν όψει και της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προσδιορίζει τις λεπτομέρειες επιβολής της νέας έκτακτης εισφοράς στο σύνολο των υπερεσόδων του κλάδου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο Αυγούστου 2022 -Ιουλίου 2023.

Από το κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε αργά προχθές τη νύχτα στη Βουλή, προκύπτει κατ΄αρχήν ότι η έκτακτη εισφορά στις εταιρίες προμήθειας αφορά το 100% των υπερεσόδων και όχι το 90% όπως είχε αρχικώς δηλωθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.
Πάντως όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, κατά τη σύνταξη της τροπολογίας επικράτησε η κοινή λογική, αφού προβλέπεται ότι για τον προσδιορισμό των υπερεσόδων θα συνυπολογιστούν μια σειρά από επιπλέον κόστη που υφίστανται οι εταιρίες. Ωστόσο όλα θα κριθούν από την εφαρμοστική Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία και αναμένει να δει η αγορά για να τοποθετηθεί συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης