Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,1% για το brent, στα 92,86 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,1% για το brent, στα 92,86 δολάρια το βαρέλι
Tο αμερικανικό αργό τύπου WTI έκλεισε με πτώση 1,33 δολαρίων ή 1,5%, στα 85,59 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την υποχώρηση των ανησυχιών για μια κλιμάκωση της πολεμικής σύρραξης, χάρη στις αναφορές τόσο της Πολωνίας όσο και των ΗΠΑ ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την πυραυλική επίθεση που έπληξε το βράδυ της Τρίτης 15/11 ένα μεθοριακό χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία.
Στην αποκλιμάκωση των τιμών συνέβαλε και η είδηση ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι ρωσικές αποστολές πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, μετά την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του την προηγούμενη μέρα.
Οι εξελίξεις αυτές αντιστάθμισαν την πρόσκαιρη στήριξη που παρείχαν στις τιμές του αργού αφενός η είδηση για επίθεση drone καμικάζι σε πετρελαιοφόρο στα ανοιχτά του Ομάν, που Ισραήλ και Ιράν χρέωσαν το ένα στο άλλο και αφετέρου η μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν μείωση μόλις κατά 400.000 βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights.
Στο πλαίσιο αυτό το πετρέλαιο τύπου Brent έκλεισε με πτώση 1 δολαρίου ή 1,1%, στα 92,86 δολάρια το βαρέλι.
Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο για το Brent από τις 9 Νοεμβρίου.
Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI έχασε επίσης τα αρχικά του κέρδη και έκλεισε με πτώση 1,33 δολαρίων ή 1,5%, στα 85,59 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου από τις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης