Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,64% για το brent στα 94,60 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,64% για το brent στα 94,60 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WΤΙ Δεκεμβρίου κέρδισε 1,94%, στα 87,54 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συμπαρασυρόμενες από τη γενικότερη ανοδική κίνηση των αγορών μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει αρχίσει την πτωτική του πορεία.
Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνει, γεγονός που ενδέχεται με τη σειρά του να επιτρέψει στην Fed να επιβραδύνει κι αυτή τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της.
Οι δείκτες της Wall Street ενισχύθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ενώ ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε, καθιστώντας το πετρέλαιο σε δολάρια λιγότερο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν κατά κάποιο τρόπο θετικά. Οι μετοχές απογειώθηκαν και φαίνεται ότι τραβάμε ψηλά τώρα», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θαλάσσιο ρωσικό αργό, η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι πρέπει να αντικατασταθούν 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, εξέλιξη που αναμένεται να κινήσει ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου.
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο του Brent Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,64% στα 94,60 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου WΤΙ Δεκεμβρίου κέρδισε 1,94%, στα 87,54 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης