Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

Σκρέκας: Θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση
Η Ελλάδα έχει από τις πιο φθηνές τιμές λιανικής ρεύματος στην Ευρώπη είπε ο κ.Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας.
«Το θέμα της ενεργειακής κρίσης δεν έχει κλείσει.
Για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση θα στηρίζει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών, των ευάλωτων συμπολιτών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατηρώντας παράλληλα την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκρέκας.
Όπως είπε, διερευνώνται άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει από τις πιο φθηνές τιμές λιανικής ρεύματος στην Ευρώπη.

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο κ.Σκρέκας υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επιδότησης προέρχεται από την φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας, ενώ σε ένα μικρότερο ποσοστό συμμετέχει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά υποδειγματικά τη χώρα, αντιμετωπίζοντας τις παγκόσμιες προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα.
Ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει προνοήσει να υπάρχει ένα τέλος ενός λεπτού ανά κιλοβατώρα - τη στιγμή που επιδοτείται από 30 έως 70 λεπτά η μεγαβατώρα -, το οποίο προωθείται στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κίνδυνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης