Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η εξαίρεση της Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η Ινδία μπορεί να αγοράζει όσο ρωσικό πετρέλαιο θέλει

Η εξαίρεση της Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η Ινδία μπορεί να αγοράζει όσο ρωσικό πετρέλαιο θέλει
Το ανώτατο όριο θα εξακολουθήσει να οδηγεί τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα, ενώ θα περιορίζει τα έσοδα της Ρωσίας, δήλωσε η Yellen

Η Ινδία μπορεί να αγοράζει όσο ρωσικό πετρέλαιο θέλει και πάνω από τον μηχανισμό ανώτατων ορίων τιμών, που επιβλήθηκαν από τους G7, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, σε συνέντευξή της στο Reuters.
Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια, η Ινδία θα πρέπει να αποφύγει υπηρεσίες, που δεσμεύονται από το ανώτατο όριο, όπως ναυτιλία και ασφαλιστική κάλυψη από τη Δύση.
Το ανώτατο όριο θα εξακολουθήσει να οδηγεί τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα, ενώ θα περιορίζει τα έσοδα της Ρωσίας, δήλωσε η Yellen σε συνέντευξή της στο Reuters στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών ΗΠΑ-Ινδίας.

Η Ρωσία θα δυσκολευθεί

Η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να πουλάει τόσο πολύ πετρέλαιο όσο τώρα, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματήσει τις εισαγωγές χωρίς να καταφύγει στην ανώτατη τιμή ή σημαντικές εκπτώσεις από τις τρέχουσες τιμές, πρόσθεσε η Yellen.
«Η Ρωσία θα δυσκολευτεί πολύ να συνεχίσει να αποστέλλει τόσο πετρέλαιο όσο νωρίτερα όταν η ΕΕ σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο», είπε η Yellen.
«Θα είναι σε μεγάλο βαθμό σε αναζήτηση αγοραστών. Και πολλοί αγοραστές εξαρτώνται από τις δυτικές υπηρεσίες», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης