Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Μεγάλη πτώση 2,7% για το brent, στα 92,65 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Μεγάλη πτώση 2,7%  για το brent, στα 92,65 δολάρια το βαρέλι
To συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το αργό τύπου WΤΙ σημείωσε πτώση 3,08 δολαρίου ή 3,5% στα 85,83 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με νέα κατακόρυφη πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, μετά την απροσδόκητη αύξηση που εμφάνισαν τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη σε διάστημα ενός μήνα και ενώ εντείνονται οι ανησυχίες ότι η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού του πλανήτη, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση καυσίμων.
Οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν πτωτικά από την αρχή της συνεδρίασης, εν μέσω των ανησυχιών για την εξέλιξη της ζήτησης, ωστόσο η πτώση τους εντάθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων παρά τις προβλέψεις των αναλυτές για μείωση.
Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου κατά 3,9 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων μετά την άνοδό τους κατά 9,9 εκατ. βαρέλια που είχε ανακοινώσει η ΕΙΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights έκαναν λόγο για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 700 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε ξεχωριστή έκθεσή της, η ΕΙΑ προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεών τις για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και του ντίζελ το 2022 και το 2023, ενώ σημείωσε ότι οι προμήθειες διυλισμένων προϊόντων, που καταναλώνονται κυρίως υπό τη μορφή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο στα χαμηλότερα επίπεδα για τον συγκεκριμένο μήνα από το 1951.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν εδώ και μερικές ημέρες, παρά τη μείωση του στόχου παραγωγής από το καρτέλ του OPEC+ και τις ελπίδες για λιγότερα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα, καθώς το τελευταίο δεν φαίνεται να γίνεται πράξη, εξηγεί ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο Ιανουαρίου για το Brent κατέγραψε πτώση 2,71 δολαρίων ή 2,8% και έκλεισε στα 92,65 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate σημείωσε πτώση 3,08 δολαρίου ή 3,5% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 85,83 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης