Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακό χάος στη Γαλλία: Ενώ οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εκρήγνυνται, τα πυρηνικά εργοστάσια υπολειτουργούν

Ενεργειακό χάος στη Γαλλία: Ενώ οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εκρήγνυνται, τα πυρηνικά εργοστάσια υπολειτουργούν
Η κατάσταση άλλαξε δραστικά φέτος, όταν η Γαλλία μετατράπηκε από έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης σε καθαρό εισαγωγέα
Σχετικά Άρθρα

Εντείνονται τα πυρηνικά προβλήματα της Γαλλίας κυρίως λόγω της τακτικής συντήρησης των 56 γερασμένων αντιδραστήρων της χώρας.
Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού Electricite de France SA, κοινώς γνωστή ως EDF, οι προοπτικές για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκαν ενόψει του χειμώνα, προκαλώντας χάος στην ενεργειακή αγορά.
Η EDF είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης πυρηνικών σταθμών στον κόσμο.
Ανέφερε την Παρασκευή (4/11/2022) ότι ο στόλος των πυρηνικών αντιδραστήρων της αναμένεται να παράγει ανάμεσα σε 275 και 285 τεραβατώρε  το 2022, από 280 έως 300 τεραβατώρες το προηγούμενο έτος.
1_65.png
2_54.png

Δραστική αλλαγή

«Η κατάσταση άλλαξε δραστικά φέτος, όταν η Γαλλία μετατράπηκε από έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης σε καθαρό εισαγωγέα λόγω προβλημάτων με τους αντιδραστήρες της και ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη κορυφώνεται», ανέφερε το Bloomberg.
Τα νέα για τα πυρηνικά προβλήματα οδήγησαν τα γαλλικά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας στα ύψη, αυξάνοντάς τα έως και 24%.
3_50.png
4_35.png
Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, το σημείο αναφοράς της Ευρώπης, κινήθηκαν λίγο υψηλότερα αλλά στην πορεία εξανεμίστηκαν τα όποια κέρδη τους.
«Ως εκ τούτου, βλέπουμε ελάχιστο λόγο για τον οποίο οι τιμές του φυσικού αερίου δεν θα αυξηθούν ξανά καθώς η Ευρώπη θα χρειαστεί να ανταγωνιστεί για διαθέσιμα φορτία και προμήθειες LNG έναντι της Ασίας και ιδιαίτερα της Κίνας», έγραψαν αναλυτές της Sanford C Bernstein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης