Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ έχουν κέρδη ρεκόρ λόγω...Ουκρανίας

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ έχουν κέρδη ρεκόρ λόγω...Ουκρανίας
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε συνθήκες αστάθειας στην Ευρώπη, η Γερμανία είναι η χαμένη πλευρά.
Οι δύο μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου, η Exxon Mobil και η Chevron παρουσίασαν κέρδη ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σκληρές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και στην ενεργειακή κρίση που έχει προκύψει.
Αποτέλεσμα είναι τα έσοδα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς ενέργειας.

Τα κέρδη

Η Exxon κέρδισε 19,66 δισ. δολάρια, δηλαδή 6% περισσότερα από ότι είχε παρουσιάσει το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο από μόνο του, ως στοιχείο έσπασε το ρεκόρ.
Η Chevron σημείωσε επίσης κέρδη 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν διπλάσια από τα ετήσια κέρδη της.

Πιέσεις από Biden

Οι εταιρείες πετρελαίου αντιμετωπίζουν πιέσεις από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να αυξήσουν την παραγωγή, αλλά οι ίδιες άργησαν να συμμορφωθούν, προτιμώντας να εκμεταλλευτούν τα απροσδόκητα κέρδη που προκύπτουν από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, σύμφωνα με το CNN.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε συνθήκες αστάθειας στην Ευρώπη, η Γερμανία είναι η χαμένη πλευρά.
Οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο 2022 εν μέσω αποδυνάμωσης της ζήτησης από την ΕΕ και την Κίνα.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν σε 134,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Το καλοκαίρι σημειώθηκε βραχυπρόθεσμη άνοδος στο εξωτερικό εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης