Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προβάδισμα στη Mytilineos για τα slots στην Ρεβυθούσα μετά τον πρώτο διαγωνισμό

Προβάδισμα στη Mytilineos για τα slots στην Ρεβυθούσα μετά τον πρώτο διαγωνισμό
ΔΕΠΑ και MET έκλεισαν σημαντικές ποσότητες - Ανεβασμένες μέχρι και 200% οι τιμές για τα slots λόγω του εξαγωγικού χαρακτήρα της Ρεβυθούσας
Με επικρατείσασες τις ελληνικές εταιρίες, ΔΕΠΑ και Mytilineos και την ουγγρική ΜΕΤ έκλεισε χθες η πρώτη δημοπρασία για τα slots στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας το 2023. Ξένες και ελληνικές εταιρίες κονταροχτυπήθηκαν ανεβάζοντας τις τιμές 2,5 φορές πάνω από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα και το κόστος ανά slot στα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που συνδέεται με τον εξαγωγικό χαρακτήρα της Ρεβυθούσας και την υποκατάσταση του ρωσικού αερίου από τις χώρες των Βαλκανίων όπου και κατευθύνονται οι εξαγωγές.
Στην πρώτη διαγωνιστική διαδικασία διατέθηκαν 18 slots εκφόρτωσης σε μορφή δεσμών χρονοπαραθύρων (stripes) που αντιστοιχούν συνολικά σε ποσότητα εκφόρτωσης LNG 14 TWh. Μέσω του συστήματος δημοπρασιών δεσμών χρονοπαραθύρων εκφόρτωσης, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία είχαν τη δυνατότητα να δεσμεύσουν μέσω υποβολής μίας μόνο προσφοράς, και στη συνέχεια να αναπροσαρμόζουν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, οκτώ slots εκφόρτωσης φορτίων LNG ύψους 500 GWh έκαστο, καθώς και δύο ομάδες των πέντε slots ύψους 1 TWh έκαστο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης