Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι θέσεις 4 βασικών «παικτών» στη διαβούλευση του ΑΔΜΗΕ για την Αγορά Εξισορρόπησης - Τι επισημαίνουν

Οι θέσεις 4 βασικών «παικτών» στη διαβούλευση του ΑΔΜΗΕ για την Αγορά Εξισορρόπησης - Τι επισημαίνουν
Oι χρεώσεις των αποκλίσεων όπως διαμορφώνονται στην Αγορά Εξισορρόπησης που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ προστίθενται στην ήδη υψηλή χονδρική τιμή του ηλεκτρισμού
Στον μηχανισμό που έχει θεσμοθετήσει από τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση για την παρακράτηση των υπερεσόδων των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πηγή, αποδίδουν μεταξύ άλλων παίκτες της αγοράς την άνοδο των τιμών στην Αγορά Εξισορρόπησης. Παράλληλα θεωρούν ότι τα όρια που προτείνει ο ΑΔΜΗΕ για τις αποκλίσεις κυρίως σε ότι αφορά την πρόβλεψη συμμετοχής των ΑΠΕ στο μίγμα παραγωγής είναι μάλλον υψηλά αν και οι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στη σχετική διαβούλευση της ΡΑΕ θεωρούν ότι η πρόταση του ΑΔΜΗΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Η εισήγηση του ΑΔΜΗΕ που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση από τη ΡΑΕ αφορά την τροποποίηση των Χρεώσεων Μη Συμμόρφωσης στην Αγορά Εξισορρόπησης, με στόχο να περιοριστούν οι συστηματικές αποκλίσεις στις προβλέψεις για τη συμμετοχή των ΑΠΕ στην Αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι οι χρεώσεις των αποκλίσεων όπως διαμορφώνονται στην Αγορά Εξισορρόπησης που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ προστίθενται στην ήδη υψηλή χονδρική τιμή του ηλεκτρισμού ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης