Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Equinor: Κέρδη-ρεκόρ το γ’ τρίμηνο 2022, στα 24,4 δισ. δολάρια

Equinor: Κέρδη-ρεκόρ το γ’ τρίμηνο 2022, στα 24,4 δισ. δολάρια
Κέρδη-ρεκόρ για τα Equinor
Κέρδη-ρεκόρ για το γ’ τρίμηνο 2022 λόγω των ιστορικά υψηλών τιμών στο φυσικό αέριο, αυξάνοντας παράλληλα την πληρωμή μερίσματος παρά τις χαμηλότερες προβλέψεις για την παραγωγή του 2022.
Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων του Νορβηγού παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου για τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στα 24,3 δισεκ. δολάρια από 9,77 δισεκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 23,5 δισεκ. δολάρια που είχαν προβλεφθεί σε δημοσκόπηση 26 αναλυτών που συνέταξε η Equinor.
«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε τις ενεργειακές αγορές, μείωσε τη διαθεσιμότητα της ενέργειας και αύξησε τις τιμές. Η υψηλή παραγωγή σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα τιμών οδήγησαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Anders Opedal.
Σημειώνεται ότι ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός, ο οποίος ανήκει κατά πλειοψηφία στη νορβηγική κυβέρνηση, έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης φέτος, καθώς η ρωσική Gazprom μείωσε τις παραδόσεις εν μέσω Δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης