Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,7% για το brent, στα 93,88 δολάρια το βαρέλι - Ράλι 8% για το φυσικό αέριο

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,7% για το brent, στα 93,88 δολάρια το βαρέλι - Ράλι 8% για το φυσικό αέριο
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 85,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε το πετρέλαιο την Τρίτη 25/10, με τις τιμές να ανακτούν ό,τι έχασαν αλλά και κάτι παραπάνω, ωστόσο, το φυσικό αέριο ξεχώρισε στη σημερινή συνεδρίαση.
Αναλυτικότερα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 85,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 0,7%, στα 93,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe ενώ το συμβόλαιο Ιανουαρίου που έχει και τις περισσότερες συναλλαγές, κατέγραψε άνοδο 0,9%, στα 92,02 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου διεύρυναν τα κέρδη τους πραγματοποιώντας διήμερο θετικό σερί, ανακάμπτωντας εμφατικά από τη καταβαράθρωση του -23% την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που ο θερμότερος καιρός στις ΗΠΑ και οι αντίστοιχες προβλέψεις των μετεωρολόγων μειώνουν τη ζήτηση.
Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου κατέγραψε κέρδη 8%, για να διαμορφωθεί στα 5,613 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. «Οι τιμές του πετρελαίου, βραχυπρόθεσμα, είναι καταδικασμένες σε ένα μικρό εύρος συναλλαγών», επεσήμανε ο Fill Flinn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης