Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι παραδόσεις άνθρακα από τη Ρωσία στην Ινδία ενδέχεται να μειωθούν στο μισό

Οι παραδόσεις άνθρακα από τη Ρωσία στην Ινδία ενδέχεται να μειωθούν στο μισό
Η Ινδία και η Κίνα είναι οι πιο περιζήτητες αγορές για τη Ρωσία ως αντικατάσταση της αγοράς της Ευρώπης, η οποία έχει επιβάλει εμπάργκο στις προμήθειες από τη Ρωσία.
Σχετικά Άρθρα
Οι εισαγωγές ρωσικού θερμικού άνθρακα στην Ινδία μειώνονται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω των υψηλών αποθεμάτων από τους αγοραστές και του τέλους της περιόδου αιχμής της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Τον Οκτώβριο 2022 οι παραδόσεις ενδέχεται να μειωθούν κατά 51%, στους 730 χιλιάδες τόνους.
Επιπλέον, η τιμή του ρωσικού άνθρακα έχει αυξηθεί, γεγονός που ενθαρρύνει τις ινδικές εταιρείες να αγοράζουν.
Σύμφωνα με αναλυτές, παρά τις διακυμάνσεις στις εξαγωγές, οι ρωσικές εταιρείες έχουν μεγάλες προοπτικές για αύξηση των αποστολών προς την Ινδία.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα από τη Ρωσία μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Μάιο.
Η Ινδία και η Κίνα είναι οι πιο περιζήτητες αγορές για τη Ρωσία ως αντικατάσταση της αγοράς της Ευρώπης, η οποία έχει επιβάλει εμπάργκο στις προμήθειες από τη Ρωσία.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τη διακοπή της προσφοράς

Πρώτον, οι ινδικές εταιρείες χάλυβα και οι παραγωγοί τσιμέντου έχουν συσσωρεύσει μεγάλα αποθέματα θερμικού άνθρακα (μερικές φορές τον χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο του άνθρακα οπτανθρακοποίησης).
Αυτά τα τμήματα της βιομηχανίας, σημειώνει η CoalMint, αύξησαν τη χρήση ρωσικού άνθρακα κατά τη διάρκεια του έτους λόγω της ελκυστικότητάς του ως προς τις τιμές σε σύγκριση με εναλλακτικούς προμηθευτές.
Επιπλέον, οι ινδικές εταιρείες αναμένουν ότι οι τιμές του ρωσικού άνθρακα θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον.
Τον Σεπτέμβριο, οι τιμές του ρωσικού θερμικού άνθρακα υψηλής ποιότητας που προμηθεύτηκε στην Ινδία αυξήθηκαν στα 200 δολάρια ανά τόνο με όρους CIF έναντι 185-190 τον Ιούλιο-Αύγουστο.
Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι αγοραστές ρωσικού άνθρακα στην Ινδία - ArcelorMittal, Nippon Steel, Ultratech Cement και Rashmi Group - έχουν ήδη δημιουργήσει επαρκή αποθέματα για τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες.
Επιπλέον, οι παραγωγοί τσιμέντου προτιμούν τον οπτάνθρακα πετρελαίου και ο ενεργειακός τομέας αυξάνει τις αγορές φθηνότερου τοπικού και ινδονησιακού άνθρακα.
Η αύξηση των παραδόσεων στην Ινδία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επαναπροσανατολισμό των εξαγωγών από τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία άνθρακα SUEK, η οποία προμηθεύει άνθρακα από το Kuzbass, τη Khakassia, τη Buryatia και την περιοχή Khabarovsk.
Όπως σημειώνεται στην ανασκόπηση του Αυγούστου από την Argus, η SUEK έχει χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες διαδρομές για εξαγωγή στην Ινδία, στέλνοντας άνθρακα από τους δικούς της τερματικούς σταθμούς στο Murmansk και το λιμάνι Vanino της Άπω Ανατολής, καθώς και από τον τερματικό σταθμό στο Taman. 

Η Νότια Αφρική και η Κολομβία αντικαθιστούν τις προμήθειες άνθρακα στην Ευρώπη από τη Ρωσία

Οι σημαντικές εκπτώσεις στον ρωσικό θερμικό άνθρακα το καλοκαίρι επέτρεψαν στην Ινδία να αντικαταστήσει τις ποσότητες που προμήθευε από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.
Ταυτόχρονα, τον Αύγουστο, οι ινδικές αρχές ανάγκασαν τη βιομηχανία να αγοράζει ενεργά εισαγόμενο άνθρακα λόγω της υψηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και των χαμηλών αποθεμάτων άνθρακα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία έπεσαν στο επίπεδο των δέκα ημερών κατανάλωσης αντί για το πρότυπο των τριών εβδομάδων.
Με το τέλος του καύσωνα και τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον κλιματισμό, η ανάγκη των ινδικών εταιρειών να εισάγουν άνθρακα έχει πέσει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης