Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για το brent, στα 96,26 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για το brent, στα 96,26 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 54 σεντς ή 0,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 85,05 δολάρια το βαρέλι.
Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 21/10 που συντήρησαν τον μαύρο χρυσό σε θετικό έδαφος στην εβδομάδα, ενώ το φυσικό αέριο είδε το συμβόλαιό του να σημειώνει βουτιά και να υπερβαίνει το -20% στο 5νθήμερο.
Ειδικότερο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 54 σεντς ή 0,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 85,05 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI ενισχύθηκε κατά 0,5%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,12 δολάρια ή 1,2% στα 93,05 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη του στο 2% σε εβδομαδιαία βάση.
Τον τόνο στην πετρελαϊκή αγορά αυτή την εβδομάδα έδωσε η ανακοίνωση για μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, με τον Joe Biden να γνωστοποιεί αμέσως πως προχωρά στην απελευθέρωση άλλων 15 εκατ. βαρελιών από τα Στρατηγικά Πετρελαϊκά Αποθέματα της χώρας, το τελευταίο τμήμα μιας απελευθέρωσης 180 εκατ. βαρελιών την οποία είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο.
"Η κίνηση της κυβέρνησης Biden έγινε όταν οι τιμές βυθίζονταν προς τα 70 δολάρια το βαρέλι", δήλωσε στη MarketWatch ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης