Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι καταναλωτές εισέρχονται στην χονδρεμπορική ηλεκτρισμού - Η απόκριση ζήτησης στην πράξη και ο ρόλος των ΦοΣΕ

Οι καταναλωτές εισέρχονται στην χονδρεμπορική ηλεκτρισμού - Η απόκριση ζήτησης στην πράξη και ο ρόλος των ΦοΣΕ

Ευελιξία στους Διαχειριστές για την διαχείριση της ζήτησης και μεγαλύτερο ανταγωνισμό στοχεύει να φέρει το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε

Tον δρόμο για την συμμετοχή και των καταναλωτών, (βιομηχανία, επιχειρήσεις και νοικοκυριά) στις χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας , αλλά και της παραγωγής από αποθήκευση ανοίγει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που κατατέθηκε χθες αργά στη Βουλή και ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία της ΕΕ για τους κανόνες λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσω ενός φορέα σωρευτικής εκπροσώπησης (ΦοΣΕ ) θα μπορούν να συμμετέχουν στην χονδρεμπορική αγορά υποβάλλοντας προσφορές για περικοπές φορτίων έναντι αμοιβής.
Η συμμετοχή των καταναλωτών - απόκριση ζήτησης - στις χονδρεμπορικές αγορές, θα παρέχει ευελιξία στους Διαχειριστές για την διαχείριση της ζήτησης και μεγαλύτερο ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μια σειρά από ρυθμίσεις που ενισχύουν την διαφάνεια των λογαριασμών ρεύματος, υποχρεώνοντας τους προμηθευτές να εκδίδουν σαφέστερους και περισσότερο κατανοητούς λογαριασμούς, αλλά και ρυθμίσεις για την εισαγωγή ευφυών συστημάτων μέτρησης. Ρυθμίζει επίσης ζητήματα που συνδέονται με την αλλαγή προμηθευτή αλλά και το δικαίωμα των καταναλωτών να λαμβάνουν δωρεάν όλους τους λογαριασμούς και τις πληροφορίες τιμολόγησης καθώς και την υποχρέωση γνωστοποίησης σε καταναλωτικές οργανώσεις της διενέργειας δημόσια διαβούλευσης για την τροποποίηση του Κώδικα Προμήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης