Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι σεισμικές έρευνες της Energean στο Μπλοκ 2 της Κέρκυρας

Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι σεισμικές έρευνες της Energean στο Μπλοκ 2 της Κέρκυρας
Εντός του επόμενου μήνα και η διαβούλευση της ΜΠΕ για τα Ιωάννινα – Σε αναμονή οι επενδυτές για την απόφαση του ΣτΕ για τις έρευνες στην Κρήτη
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει η έναρξη της σεισμικής έρευνας στην θαλάσσια παραχώρηση του «Block 2» από την Energean. Θα πρόκειται ουσιαστικά για την τέταρτη σεισμική έρευνα σε θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία (έχει υλοποιήσει άλλες τρεις από το 2009 και έπειτα).

Παράλληλα, εντός του επόμενου μήνα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη, ώστε να τεθεί σε διαβούλευση και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις έρευνες στην περιοχή των Ιωαννίνων, με την πρώτη ερευνητική γεώτρηση να προγραμματίζεται για τα μέσα του 2023. Μάλιστα, η εταιρεία για την εκτέλεση των γεωτρήσεων στις δύο περιοχές θα εφαρμόσει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, ενώ θα τηρηθούν οι πιο αυστηρές προδιαγραφές, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νομοθεσίας όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, με παράλληλη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Οι σεισμικές έρευνες στα Ιωάννινα έγιναν το 2019 και έδωσαν θετικές ενδείξεις για τον εντοπισμό κοιτάσματος στο νομό Ιωαννίνων, οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν από την ερευνητική γεώτρηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης