Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κίνηση ματ από τα ΕΛΠΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης - Από 1,33 ευρώ η τιμή

Η κίνηση ματ από τα ΕΛΠΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης - Από 1,33 ευρώ η τιμή
Κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία με νομοτεχνικές βελτιώσεις για το επίδομα θέρμανσης, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο
Εκπτώσεις στις εταιρείες προμήθειας πετρελαιοειδών ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, λίγες ώρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Συγκεκριμένα η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ -μετά την έκπτωση στις εταιρείες εμπορίας, που ανέρχεται σε 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο- διαμορφώθηκε το πρωί της Παρασκευής (14/10/2022) στο 1,31 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Energy, η τιμή αυτή μαζί με τα περιθώρια των εταιρειών εμπορίας εκτιμάται ότι θα πρέπει να πωλείται στον τελικό καταναλωτή από 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο.
Την ίδια ώρα, η ΕΚΟ προχωρά σε επιπλέον έκπτωση 5% έως τις 21 Νοεμβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τιμή από την εν λόγω εταιρεία εμπορίας να είναι 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

Το επίδομα θέρμανσης

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε χθες (13/10/2022) στη Βουλή, η τροπολογία με νομοτεχνικές βελτιώσεις για το επίδομα θέρμανσης, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο.
Το επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.
Επίσης, προβλέπεται ότι το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3054/2002 (Α’ 230), στην εσωτερική αγορά από τους ως δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές, οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης