Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Βέβαιες οι διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου το χειμώνα – Καταγράφεται ήδη έκρηξη της κατανάλωσης

Γερμανία: Βέβαιες οι διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου το χειμώνα – Καταγράφεται ήδη έκρηξη της κατανάλωσης

Τα νοικοκυριά, η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση κατά τουλάχιστον 20% σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία δικτύων

Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μην μπορέσει να αποφύγει τις διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, εάν όλοι οι καταναλωτές δεν μειώσουν σημαντικά την ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Klaus Müller, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, Bundesnetzagentur.
«Η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή εάν δεν μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση φυσικού αερίου», δήλωσε ο Müller στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα νοικοκυριά, η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση κατά τουλάχιστον 20%.
Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, τα γερμανικά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν σχεδόν 10% περισσότερο φυσικό αέριο από τον μέσο όρο της τετραετίας για εκείνη την εβδομάδα.

Αύξηση της κατανάλωσης

Η ρυθμιστική αρχή στην αγορά ενέργειας σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων θα προχωρήσει σε διακοπη της παροχής και την επιβολή δελτίου, σύμφωνα  την εβδομαδιαία έκθεσή του για την προσφορά και τη ζήτηση φυσικού αερίου στη Γερμανία που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2022.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα αναφοράς κατά 10% σε 618 γιγαβατώρες την εβδομάδα (GWh/εβδομάδα) από 483 GWh/εβδομάδα την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν πάνω από τον μέσο όρο για την ίδια εβδομάδα μεταξύ 2018 και 2021 .
Ο οργανισμός κάλεσε για άλλη μια φορά όλους τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-10-08_170121.png
Εκκληση για εξοικονόμηση

Η έκκληση αυτής της εβδομάδας για εξοικονόμηση αερίου έρχεται μετά από μια παρόμοια αναφορά την περασμένη εβδομάδα, όταν ο οργανισμός σήλωσε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Γερμανία αυξήθηκε υπερβολικά  - σε επίπεδα υψηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια, και χωρίς σημαντική εξοικονόμηση φυσικού αερίου, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα δυσκολευτεί να αποφύγει τις ελλείψεις φυσικού αερίου αυτό το χειμώνα.
«Χωρίς σημαντική εξοικονόμηση, επίσης στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η έλλειψη φυσικού αερίου το χειμώνα», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της υπηρεσίας Klaus Müller.

Αποθήκευση και χαμηλές θερμοκρασίες

Οι χώροι αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι πλήρεις περισσότερο από 92%, δήλωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή, αλλά προειδοποίησε ότι οι διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου είναι τεράστιες.
Παρά την πρόσφατη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά «θα πρέπει να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για πολύ υψηλές τιμές φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο οργανισμός.
Εάν ο ερχόμενος χειμώνας είναι πιο κρύος από το συνηθισμένο, η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές ελλείψεις φυσικού αερίου σε εθνικό επίπεδο, τις οποίες δεν θα μπορεί να προβλέψει σε χρονικό ορίζοντα μεγαλύτερο από δύο εβδομάδες, δήλωσε ο Müller τον Σεπτέμβριο.
«Δεν μπορώ να δώσω ακριβή πρόβλεψη για το πού είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλλειψης», είπε ο Müller στη γερμανική επιχειρηματική εφημερίδα Handelsblatt στα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Αν έχουμε πολύ κρύο χειμώνα, έχουμε πρόβλημα», προειδοποίησε.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-10-08_170159.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης