Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα «κάγκελα» η Naftogaz - Από τον Νοέμβριο η θέρμανση, μην σπαταλάτε φυσικό αέριο

Στα «κάγκελα» η Naftogaz - Από τον Νοέμβριο η θέρμανση, μην σπαταλάτε φυσικό αέριο
Ο Vitrenko είπε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Naftogaz θα μπορούσε να καλύψει όλη την εγχώρια κατανάλωση και περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εισαγόμενου αερίου προμηθεύτηκαν στον τομέα της θέρμανσης το 2021
Ο επικεφαλής της ουκρανικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz επέκρινε τις τοπικές αρχές την Παρασκευή ότι άνοιξαν τη θέρμανση πολύ νωρίς πριν από έναν πιθανό δύσκολο χειμώνα μετά τη ρωσική εισβολή.
"Ζεστός και ηλιόλουστος καιρός στο Κίεβο. Την ημέρα έως +19 (βαθμοί Κελσίου). Είναι μόλις αρχές Οκτωβρίου και οι τοπικές αρχές στις πόλεις της Ουκρανίας αποφασίζουν να ξεκινήσουν τη θέρμανση (σεζόν)" έγραψε ο Γιούρι Vitrenko στο Facebook.
«Αν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις θέρμανσης αγόραζαν φυσικό αέριο στην τιμή της αγοράς και το πλήρωναν εξ ολοκλήρου, θα ήταν διαφορετική κατάσταση», ανέφερε.
Ο Vitrenko ίπε ότι η Naftogaz προμήθευε αέριο στις εγκαταστάσεις θέρμανσης με 7.400 εθνικά νομίσματα (200 δολάρια) ανά 1.000 κυβικά μέτρα, αλλά η τιμή του εισαγόμενου αερίου είχε φτάσει τα 100.000 εθνικά νομίσματα (2.708 δολάρια).
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στο ενεργειακό δίκτυο καθώς και σε πολλές κατοικημένες περιοχές και οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Μόσχα θα μπορούσε σκόπιμα να επιτεθεί σε κρίσιμες υποδομές όταν αρχίσει ο παγετός.
Οι αξιωματούχοι προτρέπουν τους ανθρώπους να εφοδιαστούν με τα πάντα, από καυσόξυλα μέχρι ηλεκτρικές γεννήτριες και φοβούνται διαταραχές στην περίοδο κεντρικής θέρμανσης των σπιτιών που είναι δύσκολο να προετοιμαστούν γιατί τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά.
Ο Vitrenko είπε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Naftogaz θα μπορούσε να καλύψει όλη την εγχώρια κατανάλωση και περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εισαγόμενου αερίου προμηθεύτηκαν στον τομέα της θέρμανσης το 2021.
"Ως εκ τούτου, η μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και η εξοικονόμησή του είναι σημαντική βοήθεια για την Ουκρανία. Οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την έναρξη της περιόδου θέρμανσης από τον Νοέμβριο", δήλωσε ο Vitrenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης