Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Τέρμα το ζεστό νερό στα δημόσια γραφεία - Σκληρή εξοικονόμηση ενέργειας από τον Μacron

Γαλλία: Τέρμα το ζεστό νερό στα δημόσια γραφεία - Σκληρή εξοικονόμηση ενέργειας από τον Μacron
Ο Μacron έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της Γαλλίας κατά 40% έως το 2050 για να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που δόθηκαν σε διεθνείς συμφωνίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Η Γαλλία θα απενεργοποιήσει το ζεστό νερό στις τουαλέτες των δημόσιων κτιρίων και θα διατάξει τους δήμους να μειώσουν τις θερμοκρασίες του νερού στις δημόσιες πισίνες κατά 1 βαθμό Κελσίου ως μέρος των ευρύτερων σχεδίων για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ε. Macron πρόκειται να ανακοινώσει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας ανά τομέα με σκοπό να αποφευχθούν διακοπές ρεύματος ή ελλείψεις στην παροχή φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Έχει αναθέσει στη βιομηχανία, τα νοικοκυριά και τις δημοτικές αρχές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ως απάντηση στη μείωση του εφοδιασμού φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.
Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι η παραγωγή ζεστού νερού μόνο στα κτίρια διοίκησης αντιπροσωπεύει το 10% του λογαριασμού ενέργειας του γαλλικού κράτους, το οποίο απασχολεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.
Με μια ενεργειακή κρίση να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η Γαλλία έχει καταστήσει την «la sobriete energetique» (ενεργειακή απόδοση) κεντρικό πυλώνα πολιτικής της για την αποφυγή υπερβολικής καταπόνησης του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, το οποίο πλήττεται επίσης από διακοπές λειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων.
«Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να ταξιδεύουν με τρένο και όχι με αεροπλάνο για ταξίδια κάτω των τεσσάρων ωρών», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.
Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επίσης μια εκστρατεία δημόσιας επικοινωνίας για να παροτρύνει τους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια σε όλες τις πτυχές της καθημερινής τους ζωής.
Ο Μacron έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της Γαλλίας κατά 40% έως το 2050 για να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που δόθηκαν σε διεθνείς συμφωνίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Αυτό απαιτεί μια διαρκή αλλαγή στις συνήθειες και τη συμπεριφορά μας», ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας σε ανακοίνωσή του πριν από τις ανακοινώσεις της Πέμπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης