Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Total Energies: Πολύ μεγάλο λάθος η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Total Energies: Πολύ μεγάλο λάθος η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο
«Νομίζω ότι είναι μια κακή ιδέα στην πραγματικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies SE, Patrick Pouyanne, στο Φόρουμ Energy Intelligence στο Λονδίνο

Το αφεντικό της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Ευρώπης είπε ότι το σχέδιο της G7 για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου είναι μια «κακή ιδέα».
Πολύ κακή ιδέα θεωρεί την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου εκ μέρους της G7 το αφεντικό της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Ευρώπης…
«Νομίζω ότι είναι μια κακή ιδέα στην πραγματικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies SE, Patrick Pouyanne, στο Φόρουμ Energy Intelligence στο Λονδίνο.
«Είναι ένας τρόπος να δώσουμε τα ηνία στον Vladimir Putin, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό».
Η ιδέα του πλαφόν, για το οποίο ομονόησαν οι ηγέτες της ΕΕ την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, είναι να επιτραπεί στις εταιρείες πρόσβαση στην ασφάλιση και τη ναυτιλία, υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν να πληρώσουν μια ανώτατη τιμή για το πετρέλαιο.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο υπερασπίζεται την ιδέα, φοβάται ότι χωρίς το πλαφόν οι ρωσικές προμήθειες θα σταματήσουν και οι τιμές θα αυξηθούν.
Σύμφωνα με το ανώτατο όριο, οι αγοραστές σε τρίτες χώρες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκές ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των αγορών πετρελαίου μόνο εάν τηρούν το όριο.
Ο Pouyanne είπε ότι η αγορά κάνει ήδη τη δουλειά, με τα ρωσικά βαρέλια να είναι ήδη διαθέσιμα σε «βαθύ discount».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης