Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Saudi Aramco κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Η παγκόσμια πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου θα «διαβρωθεί πλήρως»

H Saudi Aramco κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Η παγκόσμια πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου θα «διαβρωθεί πλήρως»
Όπως είπε, ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στον αντίκτυπο της ζήτησης μιας πιθανής ύφεσης και όχι στους περιορισμούς της τρέχουσας προσφοράς.

Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου παραμένουν απίστευτα σφιχτές, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου παραγωγού αργού στον κόσμο Saudi Aramco.
Όπως είπε ο CEO του ενεργειακού κολοσσού, Amin Nasser, ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στον αντίκτυπο της ζήτησης μιας πιθανής ύφεσης και όχι στους περιορισμούς της τρέχουσας προσφοράς.
Τα σχόλια του Amin Nasser, διευθύνοντος συμβούλου της Saudi Aramco, συνδέονται άμεσα με το γεγονός ότι ο όμιλος παραγωγών πετρελαίου ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, ετοιμάζεται να ανακοινώσει σημαντική μείωση της παραγωγής την Τετάρτη για την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου και τη διατήρηση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, ιδιαίτερα στο βασίλειο του Κόλπου.
Το Ριάντ φοβάται ότι η ρωσική παραγωγή θα μπορούσε να μειωθεί απότομα αυτό το έτος, όταν οι δυτικές κυρώσεις κατά των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας αυστηροποιηθούν, οπότε επιθυμεί να διατηρήσει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στο αποθεματικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στο Energy Intelligence Forum στο Λονδίνο, ο Nasser είπε ότι οι τρέχουσες τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει σε λιγότερο από 90 δολάρια το βαρέλι από το υψηλό των 139 δολαρίων νωρίτερα φέτος, αντανακλούν μια αγορά που επικεντρώνεται «στα βραχυπρόθεσμα οικονομικά στοιχεία, και όχι στην προσφορά».
Η υποεπένδυση σήμαινε ότι η παγκόσμια πλεονάζουσα διαθεσιμότητα πετρελαίου, η οποία ορίζεται ως πρόσθετη προμήθεια αργού, παρέμεινε «εξαιρετικά χαμηλή» και θα «διαβρωθεί πλήρως» εάν η Κίνα χαλαρώσει τους μακροχρόνιους περιορισμούς της για την Covid-19 και αρχίσει να καταναλώνει περισσότερο, προειδοποίησε ο Nasser.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης