Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Refinitiv Eikon: Περισσότερο LNG κατευθύνεται προς την Ευρώπη παρά τους περιορισμούς παραγωγής

Refinitiv Eikon: Περισσότερο LNG κατευθύνεται προς την Ευρώπη παρά τους περιορισμούς παραγωγής
Σχεδόν το 70% των φορτίων, κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη, από 56% και 63% αντίστοιχα, τους προηγούμενους δύο μήνες.
Οι Αμερικανοί παραγωγοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αύξησαν τις εξαγωγές στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν το πρώτο οκτάμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.
Μια πυρκαγιά τον Ιούνιο 2022 στον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα των ΗΠΑ, τη Freeport LNG επηρέασε την παραγωγική ικανότητα της χώρας, ακόμη και όταν η ζήτηση και οι τιμές για το LNG εκτινάχθηκαν από τους Ευρωπαίους αγοραστές που αναζητούσαν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό αέριο.
Συνολικά 87 φορτία αναχώρησαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα μεταφέροντας 6,3 εκατομμύρια τόνους (mt) από LNG, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων με το σύνολο να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα 6,25 mt του Αυγούστου, αλλά κάτω από τα περισσότερα από 7 mt ανά μήνα που εξήχθησαν νωρίτερα φέτος
Σχεδόν το 70% των φορτίων, κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη, από 56% και 63% αντίστοιχα, τους προηγούμενους δύο μήνες.
Οι υψηλότερες αποστολές προς την Ευρώπη άφησαν λιγότερα φορτία για την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική τον περασμένο μήνα.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο στα 7,88 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, το υψηλότερο από το 2008, καθώς οι ραγδαίες παγκόσμιες τιμές διατήρησαν τη ζήτηση για αμερικανικό LNG ισχυρή.
Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου ήταν κατά μέσο όρο πολύ υψηλότερες από 57,90 δολ/mmBtu τον ίδιο μήνα λόγω των διαρροών στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.
Οι διακοπές του Nord Stream «αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε η αναλύτρια της Rystad Energy, Έμιλι ΜακΚλέιν, αλλά «ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο αντίκτυπος στα αποθέματα αποθήκευσης αερίου ενόψει του επόμενου χειμώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης