Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC+: Εξετάζει το ενδεχόμενο σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου

OPEC+: Εξετάζει το ενδεχόμενο σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου
Η Ρωσία είναι πιθανό να προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ να μειώσει ο όμιλος την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
Σχετικά Άρθρα
Επιβεβαιώνοντας ό,τι άφησε να εννοηθεί έντονα η Ρωσία πριν από δύο ημέρες, το πετρέλαιο εκτινάχθηκε το πρωί της Πέμπτης 29/9 προτού μαζέψει ορισμένα κέρδη, αφού το Reuters ανέφερε ότι αρκετοί μεγάλοι παραγωγοί του OPEC+ έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου ενόψει της τακτικής μηνιαίας συνεδρίασης του οργανισμού στις 5 Οκτωβρίου.
Ο OPEC+ συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη για να συζητήσει την κατάσταση της αγοράς και των θεμελιωδών μεγεθών καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία λίγο πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
wti.jpg
Είναι «πιθανό» ότι ο όμιλος θα συμφωνήσει σε περικοπή, δήλωσε στο Reuters πηγή στον OPEC+.
Όπως μας υπενθυμίζει το OilPrice, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο OPEC+ αντέστρεψε την αύξηση κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα για τον Σεπτέμβριο και επανέφερε την ποσόστωση του Οκτωβρίου στα επίπεδα του Αυγούστου.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πηγές του Reuters που γνωρίζουν τη ρωσική σκέψη ανέφεραν ότι η Ρωσία είναι πιθανό να προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ να μειώσει ο όμιλος 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) από τη συλλογική παραγωγή του ομίλου.
Στην πραγματικότητα, η περικοπή θα ήταν πολύ μικρότερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά μέλη του OPEC+ συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αντλούν πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τους αντίστοιχους στόχους τους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης