Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα μέσα Οκτωβρίου το άνοιγμα των προσφορών για τη ΛΑΡΚΟ - Τι θα κρίνει τον διαγωνισμό

tags :
Στα μέσα Οκτωβρίου το άνοιγμα των προσφορών για τη ΛΑΡΚΟ - Τι θα κρίνει τον διαγωνισμό

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο νομικός έλεγχος

Καθυστερήσεις στον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων από το ΤΑΙΠΕΔ μεταθέτουν για τα μέσα Οκτωβρίου τη …λήξη των δίδυμων διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Ο νομικός έλεγχος ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και, έτσι το άνοιγμα των προσφορών αναμένεται εάν δεν υπάρξουν κωλύματα να γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες.

Προσφορές και για τους δύο διαγωνισμούς , του ΤΑΙΠΕΔ για τη μίσθωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και της Ειδικής Διαχείρισης για την πώληση των μεταλλείων, έχει υποβάλλει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings AG, ενώ η Commodity & Mining Insight Ireland Ltd ενδιαφέρθηκε μόνο για τα μεταλλεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους της αποκρατικοποίησης θα πρέπει να αναδειχθεί μόνο ένας κοινός πλειοδότης και από τους δύο διαγωνισμούς και για αυτό έχει προβλεφθεί η διαδικασία του shoot out.

Δηλαδή εάν στον διαγωνισμό της Ειδικής Διαχείρισης για τα μεταλλεία αναδειχθεί πλειοδότρια η Commodity & Mining Insight Ireland Ltd τότε, εάν το επιθυμεί, μπορεί να υποβάλλει προσφορά και για το εργοστάσιο της Λάρυμνας. Εάν ωστόσο δεν «επικρατήσει» στον διαγωνισμό των μεταλλείων και η προσφορά της κοινοπραξίας είναι η πιο συμφέρουσα και για τους δύο διαγωνισμούς τότε θα κηρυχθεί ανάδοχος η σύμπραξη «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings AG».

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης