Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξάνονται τα φορτία LNG στην Ρεβυθούσα τον Οκτώβριο

tags :
Αυξάνονται τα φορτία LNG στην Ρεβυθούσα τον Οκτώβριο
Αποκλιμάκωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη - Δεύτερη ακριβότερη η ελληνική αγορά
Αυξάνονται τα φορτία φυσικού αερίου που προγραμματίζουν να εισάγουν οι εταιρίες προμήθειας τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα οι τιμή του TTF αποκλιμακώνεται και χθες έκλεισε με νέα πτώση κατά 6,79% στα 172,9 ευρώ/MWh. Ανάλογη είναι και η εξέλιξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία επίσης σημειώνει πτώση το τελευταίο διάστημα βρίσκεται κάτω από τα 400 ευρώ/MWh.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για σήμερα 27 Σεπτεμβρίου η μέση τιμή στην ελληνική αγορά επόμενης ημέρας διαμορφώθηκε στα 372,52 ευρώ/MWh, και είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη μετά από την αγορά της Ιταλίας όπου η τιμή διαμορφώθηκε στα 373,78 ευρώ/MWh.
Στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία η μέση τιμή είναι στα 346,21 ευρώ/MWh στην Γαλλία στα 350,21 ευρώ/MWh, στη Γερμανία στα 310,21 ευρώ/MWh, στην Πολωνία στα 181,08 ευρώ/MWh και στην Ισπανία και την Πορτογαλία στα 100,16 ευρώ/MWh.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχετικά υψηλές τιμές στην ελληνική αγορά εκτιμάται ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση είναι αυτή του προηγούμενου μήνα όταν οι τιμές του TTF ήταν αρκετά υψηλότερες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης