Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανία: Το City του Λονδίνου ετοιμάζεται για black out το χειμώνα – Το σχέδιο για τα ΑΤΜ και την προστασία των συναλλαγών

Βρετανία: Το City του Λονδίνου ετοιμάζεται για black out το χειμώνα – Το σχέδιο για τα ΑΤΜ και την προστασία των συναλλαγών

Οι τράπεζες και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος καταρτίζουν λεπτομερή σχέδια για εφεδρική παροχή ρεύματος σε περίπτωση διακοπών 

Σχετικά Άρθρα

Τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες στο Λονδίνο κάνουν προετοιμασίες και καταρτίζουν σχέδια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προστατεύσουν τις υποδομές τους και τους πελάτες τους σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η υπόλοιπη Ευρώπη προετοιμάζονται για πιθανές διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, ειδικά εάν ο καιρός είναι ψυχρότερος από το συνηθισμένο και οι ελλείψεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας «ρίξουν» τα δίκτυα.
Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη ζητούν από τους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια για να αποφύγουν τις διακοπές στην παροχή ενέρνρις.
Στο City του Λονδίνου, οι τράπεζες καταρτίζουν λεπτομερή σχέδια για εφεδρική παροχή ρεύματος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
«Δεν υπάρχει αίσθηση πανικού, απλώς όλοι φροντίζουν να είναι έτοιμοι», επισήμανσε ο Andrew Rogan, διευθυντής επιχειρησιακής ασφάλειας στο UK Finance, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Τι συνέβη το καλοκαίρι - Ακριβότερα κατά 5.000%!

Αυτό το καλοκαίρι, το Λονδίνο απέφυγε ελάχιστα ένα black out στο ανατολικό τμήμα της πόλης στα τέλη του προηγούμενου Ιουλίου.
Ενώ το Λονδίνο και το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ταλαιπωρούνταν από την πιο θερμή ημέρα που έχει καταγραφεί στη Βρετανία, η υψηλή ζήτηση ενέργειας και η συμφόρηση στο δίκτυο άφησαν τμήματα του Ανατολικού Λονδίνου κοντά στο black out.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, κατάφερε να αποφύγει το black out στο Λονδίνο αγοράζοντας περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από το Βέλγιο στην εκπληκτική τιμή 11.812 δολαρίων (9.724 λίρες) ανά μεγαβατώρα (MWh), η οποία ήταν περισσότερο από 5.000% υψηλότερη από την μεσοσταθμική τιμή.

Συναλλαγές και ΑΤΜ

Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για τον περιορισμό της ενέργειας και πιθανές διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, προμηθευόμενες εφεδρικές γεννήτριες, ώστε να μην καταρρεύσουν οι τραπεζικές συναλλαγές και τα ΑΤΜ εάν επιδεινωθεί η ενεργειακή κρίση, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια νωρίτερα το Σεπτέμβριο.
Καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη κάνουν έκκληση για εθελοντική εξοικονόμηση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζουν ακόμη και τον περιορισμό της προσφοράς, οι τράπεζες προετοιμάζονται επίσης για έναν δύσκολο χειμώνα.
Το τραπεζικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη και την οικονομία της και θα προκληθεί χάος σε οποιοδήποτε σενάριο κατάρρευσης των συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης