Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος το bonus των 50 ευρώ για εξοικονόμηση 15%

Σκρέκας: Με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος το bonus των 50 ευρώ για εξοικονόμηση 15%
H κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τον Κ. Σκρέκα
Σχετικά Άρθρα

Με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος θα γίνεται η σύγκριση για να δοθεί το bonus των 50 ευρώ στους πολίτες που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15%, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Όπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι-«κύκλοι μέτρησης» του ΔΕΔΔΗΕ είναι σταθεροί κάθε τετράμηνο ή κάθε οκτάμηνο σε απομακρυσμένες περιοχές, υπάρχει η δυνατότητα να επιμεριστεί σε μέση ημερήσια κατανάλωση, «οπότε, εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί λοιπόν στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος».

Περί διακοπών ρεύματος

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος τον χειμώνα, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος.
Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα την πλωτή δεξαμενή που τοποθετήθηκε στη Ρεβυθούσα για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε φυσικό αέριο, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται ένας ενεργειακός πόλεμος, με τη Ρωσία να εργαλειοποιεί την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο.
Σχετικά με τα χρέη των πολιτών προς τις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις και η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Πετρέλαιο κίνησης

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο κίνησης για τα αυτοκίνητα, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι αποκλιμακώνονται για 7η συνεχόμενη εβδομάδα οι διεθνείς τιμές και φαίνεται πως δεν χρειάζεται επιπλέον επιδότηση.
Ωστόσο, εάν αλλάξει αυτή η εικόνα και πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους πολίτες, πρόσθεσε.

Παράταση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι δόθηκε παράταση έως 1η Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση των αγορών, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί δικαιούχοι που δεν έχουν εξαργυρώσει τα voucher.
Ακόμη, τη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 δικαιούχους που είναι επιλαχόντες να λάβουν voucher και να προμηθευτούν νέες ενεργειακά αναβαθμισμένες συσκευές.
Σημείωσε ακόμη ότι ένα Inverter κλιματιστικό μπορεί να αποτελέσει έναν οικονομικό τρόπο θέρμανσης τον χειμώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης