Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο τραπέζι η επαναφορά των μακροπρόθεσμων συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου με σταθερές τιμές από τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Στο τραπέζι η επαναφορά των μακροπρόθεσμων συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου με σταθερές τιμές από τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Η Νορβηγία έχει γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ένωσης μετά τη μείωση των εξαγωγών από τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Jonas Gahr Stoere θα συναντηθεί με παραγωγούς φυσικού αερίου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο επαναφοράς των μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμηθειών φυσικού αερίου, που εκτιμά ότι μπορεί να βοηθήσει να σταθεροποιηθούν οι τιμές των πωλήσεων αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ο ίδιος στο δημόσιο δίκτυο NRK.
Την περασμένη εβδομάδα, κι ενώ κορυφώνονταν η συζήτηση στην Ευρώπη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο Jonas Gahr Stoere τάχθηκε κατά της εισαγωγής πλαφόν, επισημαίνοντας ότι «το πλαφόν δεν θα έλυνε το θεμελιώδες πρόβλημα, το οποίο είναι ότι υπάρχει πολύ λίγο φυσικό αέριο στην Ευρώπη».
Η Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ένωσης μετά τη μείωση των εξαγωγών από τη Ρωσία στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, δίνοντας στη σκανδιναβική χώρα εισόδημα ρεκόρ από τη βιομηχανία πετρελαίου της καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη.
«Δεν είναι προς το συμφέρον της Νορβηγίας να έχουμε την τρέχουσα αστάθεια. Θα προτιμούσα να δω τις τιμές αυτές να σταθεροποιούνται, κατά προτίμηση σε χαμηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός.
Ενώ η Νορβηγία στοχεύει να είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι όροι εμπορίου θα πρέπει να καθοριστούν από διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών που αντλούν τους υδρογονάνθρακες και των εταιρειών που το αγοράζουν, τόνισε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης