Τελευταία Νέα
Ενέργεια

JP Morgan: Επαναφέρει την πρόβλεψη για πετρέλαιο στα 150 δολάρια το βαρέλι

JP Morgan: Επαναφέρει την πρόβλεψη για πετρέλαιο  στα 150 δολάρια το βαρέλι
Εκτός από τις κυρώσεις στη Ρωσία, μεγάλο μέρος του προβλήματος της προσφοράς οφείλεται στο ότι οι εταιρείες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου δεν επενδύουν αρκετά κεφάλαια σε έρευνα για νέες γεωτρήσεις

Σχετικά Άρθρα

Επαναφέρει την πρόβλεψή της για μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου η JP Morgan Chase, με το σκεπτικό ότι στην τρέχουσα περίοδο η ζήτηση για ενέργεια λόγω των διαταραχών ατην παγκόσμια προσφορά αερίου που προκαλείται από τις κυρώσεις της Δύσης στους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας, ξεπερνά την προσφορά ενώ οι εναλλακτικές πηγές όπως το LNG, ο άνθρακας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν μπορούν να καλύψουν το χάσμα.
Ο Crhistyan Malek, επικεφαλής παγκόσμιας ενεργειακής στρατηγικής της τράπεζας, επανέλαβε την πρόβλεψή του για την τιμή των 150 δολαρίων το βαρέλι μιλώντας στο Bloomberg TV.
Καθώς η παγκόσμια παραγωγή αργού αδυνατεί να καλύψει την αύξηση της ζήτησης, «επιστρέφουμε στο ίδιο θέμα, δηλαδή πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ενεργειακό έλλειμμα στο μέλλον;», είπε ο Malek.
«Δεν μπορεί να γίνει μέσω του άνθρακα, δεν μπορεί να γίνει μέσω του φυσικού αερίου -- υπάρχει τεράστιο προβλημα με τις προμήθειες φυσικού αερίου. Θα καλύψουν ότι είναι εφικτό η ηλιακή και η αιολική ενέργεια αλλά και μετά, το μεγάλο έλλειμμα σε πετρέλαιο θα παραμένει, κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα δούμε ανατιμολόγηση του πετρελαίου και τιμές σημαντικά υψηλότερες».
Ο Malek είπε ότι οι μεγάλες εταιρείες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου δεν επενδύουν αρκετά κεφάλαια σε έρευνα για νέες γεωτρήσεις ώστε να αντικαταστήσουν τα παλιά αποθέματα και οι αγορές εξαρτώνται πάρα πολύ από την προσφορά των κρατών του ΟΠΕΚ.
Από την πλευρά της ζήτησης, πιθανότατα θα δούμε μια αναζωπύρωση μόλις αρθούν τα lockdown που σχετίζονται με την πανδημία, σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης