Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 86η ΔΕΘ - Είναι αφιερωμένο στα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Διαχειριστή

tags :
Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 86η ΔΕΘ - Είναι αφιερωμένο στα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Διαχειριστή
Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ φέτος είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από την ίδρυση του Διαχειριστή

Τη στρατηγική συμμετοχή του σε ένα έργο με τεράστια γεωπολιτική σημασία, όπως είναι η νέα διεθνής ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, διασφαλίζει ο ΑΔΜΗΕ, καθώς έγιναν αποδεκτοί οι όροι της αρχικής πρότασης που κατέθεσε ο Διαχειριστής για επενδυτική συμμετοχή του με ποσοστό 25% στο μετοχικό κεφάλαιο του Euroasia Interconnector, φορέα υλοποίησης του έργου. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του περιπτέρου του Διαχειριστή στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μανουσάκης, έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη και αντιφατική χρονιά που βιώνουμε φέτος. «Μέσα στο 2022 είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε δύσκολα έργα που ολοκληρώνουμε, ενώ την ίδια στιγμή βιώνουμε μία τρομερή κρίση, η οποία ξεκίνησε από κρίση τιμών φυσικού αερίου, αλλά τείνει να μετεξελιχθεί σε κρίση επάρκειας φυσικού αερίου. Γι' αυτήν τη δύσκολη κατάσταση προσπαθούμε να προετοιμαστούμε και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έτσι ώστε οι συνέπειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες», είπε χαρακτηριστικά.

10 χρόνια από την ίδρυση του Διαχειριστή

Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ φέτος είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από την ίδρυση του Διαχειριστή, μία δεκαετία που, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, συμβολίζει όλα όσα έχει πετύχει ο ΑΔΜΗΕ, αλλά και τον ρόλο του, που είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του εθνικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μια δραστηριότητα που ταυτίζεται απόλυτα με τον εθνικό στόχο, που είναι η ενεργειακή μετάβαση της χώρας.
«Έχουν δρομολογηθεί δύο πολύ σημαντικά έργα στην ανατολική Μεσόγειο, η διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και η διασύνδεση Ελλάδας- Αίγυπτου, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και όταν ολοκληρωθούν θα κάνουν τη χώρα μας ένα κρίσιμο ενεργειακό σταυροδρόμι, έτσι ώστε η "καθαρή" ενέργεια να μεταφερθεί στην Ευρώπη από τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή», είπε και η κ. Σδούκου και συμπλήρωσε: «Μόνο χάρη στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις θα μπορέσει να αναπτυχθεί περίσσιος ηλεκτρικός χώρος για να "κουμπώσουν" νέα πράσινα έργα που τα χρειαζόμαστε και αρκετές ΑΠΕ για να συμβάλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».
«Ο ΑΔΜΗΕ είναι διαχειριστής ο οποίος είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο νέο του δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης έχει μία σειρά νέων σημαντικών επενδύσεων για τη χώρα μας. Ως ρυθμιστική αρχή ενέργειας που προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον και είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε ζητήματα κόστους, κρίνουμε ότι είναι σημαντικό να γίνονται όλα αυτά τα έργα με το βέλτιστο αποτέλεσμα για την κοινωνία, που είναι χαμηλό ενεργειακό κόστος και εξωστρέφεια για τη χώρα μας», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας.
Το σταντ του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ και εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη, παρουσία εκπροσώπων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και θεσμικών φορέων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης