Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο - Στα 89,2 δολ. το brent, 83,5 δολ. το αργό

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο - Στα 89,2 δολ. το brent, 83,5 δολ. το αργό
Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το πετρέλαιο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα 8/9 το πετρέλαιο τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο, μία ημέρα αφότου βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2022 εν μέσω φόβων για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου 2022 έκλεισε στο +2% και τα 83,54 δολάρια, ενώ το brent ενισχύθηκε κατά 1,3% κλείνοντας στα 89,15 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη καταγράφηκαν σε αντίθετο κλίμα από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) νωρίτερα σήμερα 8/9, στα οποία καταγράφηκε μια απροσδόκητη αύξηση των εγχώριων αποθεμάτων πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8,8 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ευρώπη: Αγοράζει εκατ. βαρέλια ρωσικού πετρελαίου - Μια «ανάσα» από το embargo που ετοιμάζεται να επιβάλλει στη Ρωσία

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις είναι η Ευρωπαϊκή Ήπειρος αναφορικά με το ενεργειακό της μέλλον, καθώς σε τρεις μήνες από τώρα, θα ξεκινήσει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου, με αποτέλεσμα να διακοπτούν σχεδόν όλες οι αποστολές του εμπορεύματος από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Με τη διαφορά όμως πως αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη εισάγει πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ρωσικού αργού καθημερινά.

Ρωσικές εξαγωγές

Η Ρωσία εξάγει περίπου 3,32 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως δια θαλάσσης, έδειξαν οι υπολογισμοί του Bloomberg, πράγμα που σημαίνει ότι η Ευρώπη αγοράζει το ένα τρίτο αυτού.
Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τον Ιούνιο του 2022, όταν εγκρίθηκε το εμπάργκο, και η Ευρώπη θα πρέπει να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές πετρελαίου σε μια εποχή πιθανώς υψηλότερων τιμών.
Ωστόσο, θα καθόριζαν την τιμή.
Και αυτό είναι κάτι που μοιάζει με απειλή για το OPEC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης