Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έρχεται δελτίο για το φυσικό αέριο στη Γερμανία - Η προειδοποίηση της Uniper

Έρχεται δελτίο για το φυσικό αέριο στη Γερμανία - Η προειδοποίηση της Uniper
Για το ενδεχόμενο διανομής φυσικού αερίου με δελτίο από τη Γερμανία κάνει λόγο ο γερμανικός εισαγωγέας φυσικού αερίου Uniper
Σχετικά Άρθρα

Για το ενδεχόμενο διανομής φυσικού αερίου με δελτίο από τη Γερμανία κάνει λόγο ο γερμανικός εισαγωγέας φυσικού αερίου Uniper, μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει επ' αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η εταιρεία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, εξετάζει επίσης νομικές ενέργειες κατά του ρωσικού κολοσσού Gazprom για να αποζημιώσει τους μετόχους της εξαιτίας μείωσης της αγοραίας αξίας των μετοχών τους κατά 90% μετά την απότομη πτώση της προσφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τον Ιούνιο.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η Γερμανία ίσως συμπεριλάβει το δελτίο στις επιλογές που θα πρέπει να εξεταστούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Klaus-Dieter Maubach σε συνέντευξή του στο Reuters, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για το φυσικό αέριο στο Μιλάνο.
«Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί θα ήταν καταστροφικό για πάρα πολλούς λόγους», πρόσθεσε.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτοξεύθηκαν τη Δευτέρα αφού η Ρωσία σταμάτησε να τη διοχετεύει αέριο μέσω του κύριου αγωγού Nord Stream 1, προκαλώντας ακόμη ένα κύμα σοκ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που αγωνίζεται να ανακάμψει από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης