Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Εξετάζει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου - Τελειώνει ο χρόνος για την Ε.Ε.

Γερμανία: Εξετάζει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου - Τελειώνει ο χρόνος για την Ε.Ε.
Το Βερολίνο προτίθεται να εξετάσει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Το Βερολίνο προτίθεται να εξετάσει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, όπως γράφουν σήμερα πολλές ιταλικές εφημερίδες, επικαλούμενες γραπτό μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας, την ώρα που ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει ενός δραματικού χειμώνα και με την ύφεση προ των πυλών.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Robert Habeck έστειλε ένα γραπτό μήνυμα σε ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο πιθανόν να εξετάσει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στις 9 Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της δραματικής αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου εξαιτίας των περιορισμένων προμηθειών από τη Ρωσία.
Η ακριβής διατύπωση του μηνύματος του Habeck δεν έχει γίνει γνωστή.
Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη «σκληρή πραγματικότητα» να μην αποκαταστήσει η Ρωσία τις προμήθειες του φυσικού αερίου στη χώρα, όπως είπε χθες ο Habeck, ενόψει της προγραμματισμένης αναστολής από τον ρωσικό κρατικό ενεργειακό γίγαντα, την Gazprom, των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Το δημοσίευμα της Repubblica

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η γερμανική κυβέρνηση δείχνει να αλλάζει στάση σε ό,τι αφορά την επιβολή ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο.
«Συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση του Mario Draghi. Στο Βερολίνο κάτι κινείται και, σε ό,τι αφορά το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, υπάρχει μια ουσιαστική, θετική διάθεση», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, στην διαδικτυακή της έκδοση.
Προσθέτει, δε, ότι «το μήνυμα έφτασε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, από την Καγκελαρία και θα πρέπει να βρει επιβεβαίωση, βέβαια, στην φάση λήψης συγκριμένων αποφάσεων».
Η La Repubblica υπογραμμίζει, τέλος, ότι «όλα θα επαληθευθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ισχυρό ευρωπαϊκό ταμείο απαιτεί το πλαφόν στις τιμές - Θα συνοδυετεί από την επιβολή της μείωσης του 15%;

Με καθυστέρηση πολλών μηνών και με την ύφεση να βρίσκεται προ των πυλών η ΕΕ δεν έχει πλέον περιθώρια να μην δει μια κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση.
Τα ασύλληπτα επίπεδα τιμών φυσικού αερίου και ρεύματος κατήργησαν μέσα σε λίγες ημέρες τα γεωγραφικά σύνορα που διαμόρφωσε η ενεργειακή κρίση στα πρώτα στάδιά της στο εσωτερικό της ΕΕ και έφερε τις χώρες του Βορρά με πρώτη τη Γερμανία, που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα επάρκειας, λόγω της προηγούμενης υψηλής εξάρτησης από το ρωσικό αέριο, να ενσκύπτουν στις προτάσεις που εγκαίρως υπέβαλλαν οι χώρες του Νότου με πρώτη την Ελλάδα για αποσύνδεση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από το ακριβό φυσικό αέριο και επιβολή πλαφόν στην τιμή του εισαγόμενου καυσίμου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης