Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Νέα παράταση στις ενισχύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ για την ενεργοβόρα βιομηχανία

Γερμανία: Νέα παράταση στις ενισχύσεις ύψους 5 δισ.  ευρώ για την ενεργοβόρα βιομηχανία

Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για επιδοτήσεις ύψους έως 50 εκατ. ευρώ για το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανακοίνωσε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 ότι παρατείνει την προθεσμία ενός πακέτου ενισχύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες του προγράμματος που προορίζεται να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters.
Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για επιδοτήσεις ύψους έως 50 εκατ. ευρώ για το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε το υπουργείο.
Η προηγούμενη προθεσμία ήταν το τέλος Αυγούστου.
Η ανακοίνωση ανέφερε πως η Γερμανία συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση της περιόδου του προγράμματος.
Περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, κυρίως μεσαίου μεγέθους, έχουν στείλει περίπου 1.000 αιτήσεις από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα Ιουλίου, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η πρώτη δόση χρηματοδότησης καταβλήθηκε στις αρχές Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης