Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία - Ενεργειακή κρίση: Επιβάλλει ανώτατα όρια στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το 2023

Γαλλία - Ενεργειακή κρίση: Επιβάλλει ανώτατα όρια στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το 2023
Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία θα διατηρήσει τα ανώτατα όρια στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα νοικοκυριά από την εκτίναξη των τιμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022.
Οι τιμές θα «συγκρατηθούν» και εντός του 2023 και οι καταναλωτές δεν θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά μεταξύ του αυξανόμενου κόστους και των σημερινών οριακώντιμών στις αγορές, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.
Η κυβέρνηση έχει περιορίσει την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στο 4% μέχρι το τέλος του έτους.
Η δέσμευση της Γαλλίας έρχεται την όδια  ώρα που οι λογαριασμοί των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κάνουν άλμα τον Οκτώβριο μετά την αύξηση του ανώτατου ορίου κόστους.
Αντιμέτωπη με την εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας για να συζητήσουν λύσεις σε επίπεδο μπλοκ και τις επιπτώσεις στη θέρμανση και τη βιομηχανική δραστηριότητα αυτόν τον χειμώνα.
5684b0d23e079e7439c18cda94b3f8a0_1.jpg
Εκτίναξη των τιμών

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο βασικές αγορές της Ευρώπης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, εκτινάχθηκε περισσότερο από 25% την Παρασκευή και σημειώνει ρεκόρ σχεδόν καθημερινά.
Οι αυξήσεις οφείλονται στην πτώση της πυρηνικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία και στον περιορισμό των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ένα σύστημα για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με το οποίο θα λαμβάνουν προνομιακές τιμές ρεύματος με αντάλλαγμα να συμφωνήσουν να περιορίσουν τη χρήση τους σε περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως οι πολύ κρύες ημέρες, σύμφωνα με το AFP.
Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια για τους μεγάλους βιομηχανικούς χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι συμφωνούν να μειώσουν την παραγωγή τους όταν η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης