Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «βλέπει» την τιμή του ρεύματος στα 410 ευρώ, αλλά η ΡΑΕ στα 539 ευρώ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «βλέπει» την τιμή του ρεύματος στα 410 ευρώ, αλλά η ΡΑΕ στα 539 ευρώ

Αν ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, θα διαπιστώσει ότι η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι 539,54 ευρώ

Μάλλον παλαιότερος ήταν ο χάρτης των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος που ανήρτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημα ότι η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη.

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε στο Twitter ένα γράφημα της ΡΑΕ, όπου η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα φαίνεται να είναι 410,72 ευρώ.
Image

Σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας και το κατά πόσον θα αυξηθεί ανάλογα η κρατική ενίσχυση σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «h Κυβέρνηση θα είναι παρούσα και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις τιμές του ρεύματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως στην Ελλάδα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Χθες έβλεπα τις τιμές. Εκτός από την Πορτογαλία και την Ισπανία, όλες οι άλλες χώρες έχουν ακριβότερο ρεύμα.
Τώρα γιατί δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη;
Η ελληνική κυβέρνηση θεσπίζει τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις στο ρεύμα στην Ευρώπη».

Ωστόσο, αν ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, θα διαπιστώσει ότι η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι 539,54 ευρώ, υψηλότερα από εκείνη της Ιασπανίας, της Ιρλανδίας ή και της Γερμανίας.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης