Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιδοτήσεις: Στο 1 δισ. το κονδύλι από Μηχανισμό και ΥΚΩ

tags :
Επιδοτήσεις: Στο 1 δισ. το κονδύλι από Μηχανισμό και ΥΚΩ

Οι αυξημένες τιμολογήσεις των Προμηθευτών παραπέμπουν την μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση του Προϋπολογισμού για να αποφευχθούν οι μεγάλες αυξήσεις

Μετά τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμολογήσεις του συνόλου των Προμηθευτών – Παρόχων, καθετοποιημένων και μη, που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προκύπτει η ανάγκη για σημαντική αύξηση των επιδοτήσεων ώστε να μπορέσουν οι τιμές για τους καταναλωτές να μην υπερβούν τα 0,20-0,25 ευρώ/KWh.

Και σε αυτά τα επίπεδα θα σημειωθούν αυξήσεις έναντι του προηγούμενου μήνα, όλα θα εξαρτηθούν όμως από το κονδύλι που θα εγκριθεί από τον Προϋπολογισμό για τις επιδοτήσεις. Το ενεργειακό επιτελείο έχει ήδη προετοιμαστεί, υπολογίζοντας ότι από τον Μηχανισμό αντλούνται 700 εκατ. ευρώ και άλλα 300 ευρώ από τα ΥΚΩ.

Από εκεί και πέρα, εκτιμάται ότι το σύνολο των επιδοτήσεων θα απαιτηθεί να κινηθεί στα επίπεδα των 1,5 δις. ευρώ, ώστε να εξασφαλίσει μέσα σε ρεαλιστικά πλαίσια τις χαμηλότερες δυνατές αυξήσεις για τους καταναλωτές. Αυτό θα «κλειδώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς ο Κώστας Σκρέκας μέχρι την Τετάρτη 24/8 αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης