Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,1% για το brent, στα 96,72 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,1% για το brent, στα 96,72 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate πρόσθεσε την Παρασκευή 27 σεντς ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,77 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου διέγραψαν τις ενδοσυνεδριακές τους απώλειες που έφτασαν έως και το -2%, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα και περιορίζοντας την πτώση τους στην εβδομάδα.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate πρόσθεσε την Παρασκευή 27 σεντς ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,77 δολάρια το βαρέλι.
Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Στην εβδομάδα, το WTI υποχώρησε κατά 1,4%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 13 σεντς ή 0,1% στα 96,72 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο στην εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,5%.
Το ισχυρό δολάριο και οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση λόγω της απότομης στροφής των κεντρικών τραπεζών σε περιοριστικές πολιτικές πυροδότησαν πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης