Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H υστερία για την υπερθέρμανση του πλανήτη και οι ακατανόητες ανοησίες για μηδενικούς ρύπους – Τελικά δεν υπάρχει σχέδιο

H υστερία για την υπερθέρμανση του πλανήτη και οι ακατανόητες ανοησίες για μηδενικούς ρύπους – Τελικά δεν υπάρχει σχέδιο
Εάν πιστεύετε ότι η «κλιματική καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος» είναι προ των πυλών, η απάντηση είναι να χαλαρώσουμε δεν θα συμβεί τίποτε....

Σχεδόν καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τυχοδιώκτες πολιτικούς που κατασκευάζουν σκόπιμα μύθους για να προωθήσουν πολιτικές στις οποίες κατά βάση κρύβονται ιδιοτελή συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Το τελευταίο διάστημα, η υστερία για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αυξηθεί.
Ακατανόητες ανοησίες λέγονται για μηδενικούς ρύπους αλλά και την πράσινη ενέργεια η οποία είναι πολλαπλάσιου κόστους από τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας.

Το βασικό μαθηματικό πρόβλημα που αναιρεί την υστερία της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Εάν κάποιος προτείνει μια λύση σε ένα «υπαρξιακό πρόβλημα» που δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας, θα πρέπει να αναγκαστούμε να πάρουμε το πρόβλημα στα σοβαρά;
Αυτοί που υποκινούν τον παγκόσμιο συναγερμό για την επερχόμενη κλιματική καταστροφή, θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσουν στην πρώτη βασική ερώτηση σχετικά με το «σχέδιο διάσωσης».
Είναι έστω και κατά προσέγγιση επιτεύξιμοι οι αριθμητικοί στόχοι στο σχέδιο;
Θυμηθείτε: με βάση την υστερία, έχουμε μόνο δώδεκα χρόνια πριν πεθάνουμε όλοι από την «κλιματική αλλαγή που προκαλεί ο άνθρωπος».

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, απαντώντας στο βασικό μαθηματικό πρόβλημα: μπορούμε να αντικαταστήσουμε το 25%, το 50% ή το 75% των αυτοκινήτων στο δρόμο σε δώδεκα χρόνια;
Για να κατανοήσουμε τη θεωρητική δυνατότητα, θα το απλοποιήσουμε σε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να αντικατασταθούν όλα τα οχήματα στο δρόμο στις Η.Π.Α.
Το 2020, υπήρχαν 286 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πόσα συνολικά οχήματα πωλούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ;
Κατά μέσο όρο πωλούνται λίγο λιγότερα από 15 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο (υποθέτοντας ότι τα πωλούμενα οχήματα και η παραγωγική ικανότητα σχετίζονται).

Πόσα ηλεκτρικά οχήματα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ;
Κατασκευάζονται λιγότερα από 1 εκατομμύριο ή περίπου 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Το απλό μαθηματικό πρόβλημα είναι, πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να αντικατασταθούν όλα τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ με ηλεκτρικά οχήματα (σύνολο στις ΗΠΑ στρογγυλοποιημένο / μέσος όγκος παραγωγής ανά έτος);

Είναι 300 εκατ αυτοκίνητα δια 15 εκατ αυτοκίνητα που πωλούνται κάθε έτος = 20 χρόνια.
Αυτό προϋποθέτει ότι μπορούμε να μετατρέψουμε όλη την παραγωγή σε ηλεκτρικά οχήματα εν μία νυκτί.

Αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα δείχνει ότι οι άνθρωποι στα όρια της υστερίας για την κλιματική αλλαγή δεν έχουν μια σοβαρή λύση στο υπαρξιακό πρόβλημα της «ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής».
Η κατάσταση του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ από μόνη της δεν μπορεί να επιλυθεί σε είκοσι χρόνια, πόσο μάλλον σε δέκα χρόνια.

Το πρόβλημα μεγαλώνει…

Εάν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ κατασκευάζονται 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων που μπορούμε να παράγουμε χωρίς «μαγικό ραβδί»;

Ας υποθέσουμε ότι μπορεί να τριπλασιαστεί η παραγωγή στα 3 εκατομμύρια το χρόνο.
Αφού οι ΗΠΑ χρειάζεται να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα για να κατασκευαστούν (300 εκατομμύρια αυτοκίνητα δια 3 εκατομμύρια ηλεκτρικά ανά έτος = 100 χρόνια), αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν 100 χρόνια μόνο για να αντικατασταθούν όλα τα οχήματα στις ΗΠΑ.
Οι εταιρείες ήδη δίνουν μάχη για την κατασκευή των μπαταριών αφού τα υλικά κατασκευής είναι σπάνια.
Εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από 1 εκατ αυξηθούν σε 2 εκατ ετησίως το καθεστώς με τις μπαταρίες θα καταστεί χειρότερο και ακριβότερο.
Με βάση αυτά τα δεδομένα σε δέκα χρόνια, το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στις ΗΠΑ να αντικατασταθεί το 10% έως 15% των οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα.

Οι ασόβαροι άνθρωποι που απλά επικαλούνται την κλιματική καταστροφή και δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα βασικά μαθηματικά, σίγουρα δεν μπορούν να κατανοήσουν την περίπλοκη επιστήμη που εμπλέκεται στη μελέτη του κλίματος.
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.
Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής δεν θέλει υστερία.

Γελοία λύση η πράσινη ανάπτυξη και οι μηδενικοί ρύποι…

Εάν πιστεύετε ότι η «κλιματική καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος» είναι προ των πυλών, η απάντηση είναι να χαλαρώσουμε δεν θα συμβεί τίποτε.
Για όσους υποστηρίζουν ότι οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης έχουν ένα σχέδιο, στην πράξη δεν έχουν κανένα σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση της «κλιματικής αλλαγής» (αν το πιστεύουν πραγματικά).
Πιθανώς θα χρειαστούν τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία και τριάντα έως σαράντα χρόνια για να αντικατασταθούν όλα τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο με ηλεκτρικά (υποθέτοντας ότι μπορούμε να βρούμε τα ορυκτά και τα εξαρτήματα για την κατασκευή των μπαταριών).

Χωρίς το μαγικό ραβδί που αναφέρεται επανειλημμένα από τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης, δεν υπάρχει τρόπος να παραχθούν αρκετά ηλεκτρικά οχήματα για να κάνουν τη διαφορά. Το πραγματικό ερώτημα είναι τότε, γιατί πιέζουν να μετατραπούν σε ηλεκτρικά οχήματα.
Η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί στα οικονομικά κίνητρα και μόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης