Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανία – Eνεργειακή κρίση: Δάνεια... επιβίωσης στους προμηθευτές και στήριξη στα νοικοκυριά

Βρετανία – Eνεργειακή κρίση: Δάνεια... επιβίωσης στους προμηθευτές και στήριξη στα νοικοκυριά

Στόχος είναι η μείωση του ανώτατου ορίου τιμών και η μείωση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών κατά 400 λίρες

Σχετικά Άρθρα

Eνα τεράστιο πακέτο μέτρων στήριξης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον μείωση των λογαριασμών ρεύματος στη Βρετανία κατά 400 λίρες, φέρεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
Σύμφωνα με τους Times, του οποίους επικαλείται το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μια πρόταση για προγράμματα δανεισμού των προμηθευτών με κυβερνητική στήριξη, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανώτατου ορίου τιμών ενέργειας από τον Ιανουάριο.
Η νέα πρόταση θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας Ofgem καθορίζει το επίπεδο στο οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί το ανώτατο όριο τιμών, καταργώντας ένα τέλος που οι προμηθευτές χρεώνουν στους καταναλωτές, αναφέρει η εφημερίδα.
Το κόστος θα καλυφθεί από τη χρηματοδότηση που θα παράσχουν το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Αγγλίας, προσθέτουν οι Times.

Στα χέρια του επόμενου πρωθυπουργού

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει προηγουμένως ότι επεξεργάζεται τις επιλογές ενεργειακής στήριξης που θα πρέπει να εξετάσει ο νέος ηγέτης της χώρας.
Ο σημερινός πρωθυπουργός Boris Johnson, ο διάδοχος του οποίου θα οριστεί στις 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει νέες δημοσιονομικές δεσμεύσεις πριν από την αποχώρησή του από το αξίωμα.
Τα νέα μέτρα βρίσκονται υπό επεξεργασία με στόχο να είναι έτοιμα όταν ανακοινωθεί ως νέος πρωθυπουργός, είτε η Liz Truss είτε ο Rishi Sunak , 
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει τα δικά τους σχέδια για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών καυσίμων.

Οι προτάσεις

Ο Sunak υποσχέθηκε να αυξήσει ένα υφιστάμενο πακέτο στήριξης ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών με στόχο να βοηθήσει τους Βρετανούς να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί κατά 150% από τα σημερινά επίπεδα έως τον Απρίλιο του 2023.
Αν και η Truss δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις άμεσες πληρωμές προς τους καταναλωτές, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συμπεριλαμβανομένης της άρσης ορισμένων περιβαλλοντικών προσαυξήσεων.
Το Σάββατο ο Σούνακ ανέπτυξε τα σχέδιά του για την ενέργεια, λέγοντας ότι θα απελευθερώσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων στη Βόρεια Θάλασσα, θα μειώσει την ενεργειακή σπατάλη με τη μόνωση περισσότερων σπιτιών και θα μεταρρυθμίσει την αδειοδότηση γύρω από την υπεράκτια αιολική, ηλιακή και πυρηνική παραγωγή ενέργειας.
Η Truss υποστήριξε ότι η μείωση των φόρων το συντομότερο δυνατό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγει η χώρα από τη σημερινή οικονομική στενότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης