Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Gazprom αύξησε τις ροές φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία μέσω Turkstream

Η Gazprom αύξησε τις ροές φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία  μέσω Turkstream

Η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται κατά περίπου 85% από το ρωσικό φυσικό αέριο, αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα οποιωνδήποτε κυρώσεων της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική Gazprom αύξησε τις ροές προς την Ουγγαρία μέσω του αγωγού Turkstream που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ουγγαρία μέσω Σερβίας, δήλωσε αξιωματούχος του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022.

Ρεαλιστικές σχέσεις

Η Ουγγαρία διατηρεί «ρεαλιστικές σχέσεις» με τη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δημιουργώντας εντάσεις με ορισμένους συμμάχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να ακολουθήσουν πιο σκληρή γραμμή.
Η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται κατά περίπου 85% από το ρωσικό φυσικό αέριο, αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα οποιωνδήποτε κυρώσεων της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και ο πρωθυπουργός Viktor Orban έχει επίσης ασκήσει σκληρή πίεση για να εξασφαλίσει εξαίρεση από τις κυρώσεις της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου.

H συμφωνία

Ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov στη Μόσχα τον περασμένο μήνα, επιδιώκοντας την παροχή επιπλέον 700 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου επιπλέον της υφιστάμενης μακροπρόθεσμης συμφωνίας προμήθειας με τη Ρωσία.
Βάσει της συμφωνίας που ακολούθησε, η Gazprom άρχισε να αυξάνει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία την Παρασκευή, ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Tamas Menczer.
Ο Menczer δήλωσε ότι η Gazprom θα προσθέσει 2,6 εκατ. κυβικά μέτρα επιπλέον φυσικού αερίου ημερησίως στις προγενέστερα συμφωνηθείσες παραδόσεις μέσω Turkstream μέχρι τον Αύγουστο, ενώ η ποσότητα των παραδόσεων του Σεπτεμβρίου είναι υπό διαπραγμάτευση.

Τα αποθέματα

Τα αποθέματα της Ουγγαρίας αποθήκευαν 2,84 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου, το χαμηλότερο επίπεδο για την περίοδο αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια με βάση τα στοιχεία της εθνικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
Βάσει συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι, πριν από την έναρξη του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία, η Ουγγαρία λαμβάνει 3,5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω της Βουλγαρίας και της Σερβίας στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης συμφωνίας της με τη Ρωσία και επιπλέον 1 δισ. κυβικά μέτρα μέσω αγωγού από την Αυστρία.
Η συμφωνία με την Gazprom έχει διάρκεια για 15 χρόνια, με δυνατότητα τροποποίησης των αγοραζόμενων ποσοτήτων μετά από 10 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης