Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,1% για το brent, στα 97,40 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,1% για το brent, στα 97,40 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό τύπου WΤΙ ενισχύθηκε κατά κατά 1,6% στα 91,93 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας τις απώλειες των πρώτων ωρών της συνεδρίασης, καθώς έλαβαν ώθηση από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση που σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ και το άλμα που εμφάνισε η λειτουργία των αμερικανικών διυλιστηρίων.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ άνοδο 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών εμφάνισαν και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων.
Ωστόσο, το ίδιο διάστημα τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια, η οποία μάλιστα ήταν σημαντικά υψηλότερη των προσδοκιών της αγοράς, γεγονός που ενίσχυσε τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειξαν επίσης βελτίωση της λειτουργίας των διυλιστηρίων στο 94,3%, όταν οι αναλυτές τοποθετούσαν τον πήχη στο 91,8%.
«Η ζήτηση για βενζίνη ανέκαμψε και αυτή η τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αιχμή της καλοκαιρινής σεζόν», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda σε σημείωμά του.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά κατά 1,6% ή 1,43 δολάρια κι έκλεισε στα 91,93 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent έκλεισε στα 97,40 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,1% ή 1,09 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης