Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,8% για το brent, στα 96,65 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,8% για το brent,  στα 96,65 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό WTI πρόσθεσε 1,75 δολάρια ή 2% και έκλεισε στα 90,76 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντική άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, κατά τρόπο ίσως αναμενόμενο, μετά τη «βουτιά» 9% που σημείωσε το προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα θετικά οικονομικά μηνύματα από τις ΗΠΑ και την Κίνα τροφοδότησαν ελπίδες για διατήρηση της ζήτησης αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τις πιθανότητες ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η ενίσχυση των φόβων για ύφεση και άρα μείωση της ζήτησης οδήγησε το συμβόλαιο επόμενου μήνα του Brent σε πτώση 13,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό σε «βουτιά» 9,7%.
Ωστόσο, και τα δύο συμβόλαια ανέκτησαν μέρος των απωλειών τους κατά την τελευταία μέρα της εβδομάδας την Παρασκευή 5 Αυγούστου, μετά τα απροσδόκητα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Το κλίμα στην αγορά πετρελαίου βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τα στοιχεία που ανακοίνωσε δυο μέρες μετά η Κίνα, τα οποία έδειξαν ταχύτερη της αναμενόμενης αύξηση των κινεζικών εξαγωγών αλλά και σημαντική αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent έκλεισε με κέρδη 1,8%, στα 96,65 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate πρόσθεσε 1,75 δολάρια ή 2% και επέστρεψε πάνω από τα 90 δολάρια, κλείνοντας στα 90,76 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης