Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία σπάει το embargo: To colpo grosso για τη μεταφορά αργού μέσω Αιγυπτιακού λιμανιού

Η Ρωσία σπάει το embargo: To colpo grosso για τη μεταφορά αργού μέσω Αιγυπτιακού λιμανιού

Το μυστήριο με τον τερματικό σταθμό πετρελαίου El Hamra της Αιγύπτου, όπου η Ρωσία παρέδωσε περίπου 700.000 βαρέλια πετρελαίου στις 24 Ιουλίου 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ενδέχεται να μεταφέρει το αργό πετρέλαιο που εξάγει μέσω ενός «κρυφού» λιμανιού της Αιγύπτου.
Φαίνεται ότι η Ρωσία βρήκε τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρει πετρέλαιο στον υπόλοιπο κόσμο, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης της χώρας στο Ουκρανία.

Η διαδικασία

Η Ρωσία βρήκε το κενό στον τερματικό σταθμό πετρελαίου El Hamra της Αιγύπτου, όπου παρέδωσε περίπου 700.000 βαρέλια πετρελαίου στις 24 Ιουλίου.
Στη συνέχεια, ένα σκάφος πέρασε και παρέλαβε από το λιμάνι, το οποίο μπορεί να περιελάμβανε μερικά ή όλα τα βαρέλια, σύμφωνα με Bloomberg.
Ο τελικός προορισμός για τα βαρέλια είναι «δύσκολο να εντοπιστεί» μόλις φύγουν από το λιμάνι της Αιγύπτου, αναφέρει η έκθεση.
Η Western Desert Operating Petroleum Co. της Αιγύπτου διαχειρίζεται το λιμάνι, το οποίο διαθέτει 6 δεξαμενές αποθήκευσης.

Το δεύτερο δεξαμενόπλοιο

Μόλις το πρώτο δεξαμενόπλοιο έφυγε, έφτασε ένα δεύτερο, ανέφερε η έκθεση.
Όταν το δεύτερο δεξαμενόπλοιο αναχώρησε στις 28 Ιουλίου, οι δεξαμενές φορτίου του ήταν «σχεδόν γεμάτες» και είναι αγκυροβολημένο στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Ras Shukheir στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου, σύμφωνα πάλι με την έκθεση.
Το λιμάνι αρχικά κατασκευάστηκε για να διακινείται αργό πετρέλαιο που παρήχθη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου, αναφέρει η έκθεση. Αυτό δημιουργεί πιθανές δυνατότητες ανάμειξης ρωσικού πετρελαίου με τοπικούς όγκους και μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την παρακολούθηση.

Οι πρακτικές

Δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν μεταφορές από πλοίο σε πλοίο «η ισπανική βορειοαφρικανική πόλη Θέουτα και, πιο πρόσφατα, στα μέσα του Ατλαντικού, έγραψε το Bloomberg.
Σηματοδοτεί ένα περίεργο σημείο για να συμβούν τέτοιες αλλαγές - που συνήθως γίνονται κοντά στην ακτή.
Αλλά όσες περισσότερες φορές το καύσιμο αναμειγνύεται, μεταφέρεται ή αλλάζει χέρια, τόσο πιο δύσκολο είναι να εντοπιστεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης