Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Big Oil: Το... σπασμένο AΤΜ που ξερνάει χρήμα – Δίνουν μερίσματα ενός έτους σε μια ημέρα

Big Oil: Το... σπασμένο AΤΜ που ξερνάει χρήμα – Δίνουν μερίσματα ενός έτους σε μια ημέρα

Η ενεργειακή βιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι ένα «σπασμένο ΑΤΜ που ξερνάει μετρητά και δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γύρω του για να το μαζέψουν» επισημαίνει αναλυτής…

Σχετικά Άρθρα
Πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου διαθέτουν τόσα πολλά μετρητά που πληρώνουν μερίσματα ενός ολόκληρου έτους σε μία μόνο ημέρα – και μερικές φορές περισσότερα από αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σαββατο 6 Αυγούστου 2022.
Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου την Πέμπτη 4 Αυγούστου, η ConocoPhillips ενημέρωσε τους επενδυτές ότι θα τους καταβάλει 1,40 δολάρια ανά μετοχή σε ειδικό μέρισμα στις 14 Οκτωβρίου.
Για λόγους σύγκρισης, αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο από το κανονικό τριμηνιαίο μέρισμα των 0,46 δολαρίων – και οι μέτοχοι λαμβάνουν τόσο την κανονική όσο και την ειδική πληρωμή.
Η ανταμοιβή των μετόχων έρχεται μετά από ένα ολόκληρο τρίμηνο με τις τιμές αργού που κυμαίνονταν κατά μέσο όρο γύρω στα 100 δολάρια το βαρέλι.
Παρομοίως, η Tourmaline Oil Corp. θα ανταμείψει τους επενδυτές της μετά από ένα τρίμηνο εκρηκτικών τιμών φυσικού αερίου με ένα ειδικό μέρισμα ύψους 2 δολαρίων ανά μετοχή στις 12 Αυγούστου — δηλαδή περίπου το διπλάσιου ποσό από τις τακτική πληρωμή μερίσματος ενός ολόκληρου έτους.
Είναι το τρίτο ειδικό μέρισμα αυτού του είδους από την Tourmaline φέτος.

Θα συρρεύσουν πλήθος επενδυτές

Η ενεργειακή βιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι ένα «σπασμένο ΑΤΜ που ξερνάει μετρητά και δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γύρω του για να το μαζέψουν, εξηγεί δήλωσε ο Rafi Tahmazian, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην καναδική επενδυτική εταιρεία Canoe Financial
Αναμένει μάλιστα να δει περισσότερους επενδυτές να συρρέουν στις ενεργειακές εταιρείες που διανέμουν απρόσμενα ταμειακά  κέρδη.
Οι καταπληκτικές πληρωμές θα μπορούσαν ακόμη και να τροφοδοτήσουν την απόδοση των ενεργειακών μετοχών φέτος. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, η αποπληρωμή χρέους και οι επαναγορές μετοχών έχουν συμβάλει στην άνοδο της ετήσιας απόδοσης του δείκτη ενέργειας S&P 500 Energy Index στο 31% φέτος, η οποία είναι 44 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 Index’
Η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Canadian Natural Resources ανακοίνωσε την Πέμπτη 4/8 ειδικό μέρισμα ύψους 1,50 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 31 Αυγούστου.
Η ανταμοιβή είναι διπλάσια από το κανονικό τριμηνιαίο μέρισμα της εταιρείας ύψους 0,75 δολαρίων C$.
Την Παρασκευή, η EOG Resources Inc. ανακοίνωσε επίσης ειδικό μέρισμα ύψους 1,50 δολαρίων ανά μετοχή -διπλάσιο του δικού της τακτικού τριμηνιαίου μερίσματος- που πιθανότατα θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης